NEWS

Alpe Adria PleinAir asocijacija iz Padova implementira svoj prvi projekt za Novu godinu u Funtani , valamarovom Istra Premium  Camping Resortu

020231123-05-natale-in-camper-4
28.12.2023. 12:09; ; Početna / Gospodarstvo / Alpe Adria PleinAir asocijacija iz Padova implementira svoj prvi projekt za Novu godinu u Funtani , valamarovom Istra Premium  Camping Resortu

Alpe Adria Camping Asocijacija   iz Padove naziv je novog  projekta za  makro područje na otvorenom koje obuhvaća planine, jezera, lagune, more i gradove umjetnosti od Veneta, Slovenije, Austrije i Hrvatske.
Budućnost ovog segmenta selektivnog  turizma je eko-turizam  i okoliš.  
U fokusu  je  održivi i individualni, a ne masovni turizam, te također itinerarski turizam. Svaki aranžman kojeg implementiraju mora imati sezonski prilagođenu turističku ponudu u pogledu biciklističkih itinerera, šetnji ili drugih oblika turizma koji se mogu definirati kao spori i doživljajni, zapravo zeleni i obiteljski .
Za Novu  Godinu programirali su  svoju prvu zajedničku akciju, boravak s 50 autodomova u Funtani Premium Camping Resortu Istra.
U programu imaju  svečanu večera u resortu, posjet Rovinju brodom, izlet s bogatom povijesnom i kulturnom ponudom, biciklističke ture i šetnje.

Iako se ova vrst  turizma  često  povezuje s niskobudžetnim turizmom, ne- rezidualnim oblikom odmora, drugačijim načinom da se plati manje, a putuje više,  ovi gosti putuju s autodomovima čija  je pojedinačna  cijena iznad 50.000 eura, a troše i do 30 % više od drugih turista.

Često se misli da je putovanje s autodomovima na odmor  “zamjenska” vrsta turizma u konkurenciji s drugim vrstama smještaja (hoteli, itd.).No, to nije točno jer putovanje na odmor s autodomovima  zahtieva organizaciju i značajne logističke troškove.

Ovaj projekt prekogranične  suradnje zaokružuje njihove  aktivnosti za vanjski turizam . Naime, njihov cilj je da svi aranžmani budu  regulirani  u suradnji i s partnerima iz regija  jer se je u tijeku dosadašnjih  aktivnosti  pojavila potreba za izgradnjom skupa veza javnih, privatnih i prekograničnih subjekata koji imaju  niz znanja, vještina i moći za  funkcionalno  postizanje postavljenih ciljeva projekta.
Tako je to u Sloveniji Društvo kampista iz Ljubljane, a u Hrvatskoj Top Camping iz Poreča.

Jerko Sladoljev

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email