NEWS
LUTRIJA T

Akrobatski pozdrav ljetu plesačica na svili iz porečkog USB-a

Ples na svili Pical 3
19.06.2023. 08:40; ; Početna / Slider / Akrobatski pozdrav ljetu plesačica na svili iz porečkog USB-a

Akrobatskim nastupom pod krošnjama starih pinija na porečkoj plaži Pical, plesačice na svili Udruge mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč zaključile su sredinom prošlog tjedna plesnu godinu i uvele svoje sugrađane i goste u dugo toplo ljeto. Posebno srdačnim aplauzima popraćene su egzibicije 33 djevojčice prve dječje generacije plesa na svili u Poreču. Na sve je njih USB izuzetno ponosan, istaknula je trenerica Veronika Vlašić.

Radi se o osnovkama i srednjoškolkama koje treniraju dva puta tjedno, od listopada do lipnja. Najmlađe među njima izvele su koreografiju uz glazbu iz Disneyeve Male sirene, dok su one malo starije interpretirale Avatar – The way of Water. Ugođaj otoka Hawaii i Cuba prenijele su svojim skladnim pokretima odrasle članice (od 25 do 47 godina) čija je početnička grupa aktivna tek pet mjeseci, dok ona napredna, uvijek u istom sastavu, marljivo radi već godinu i pol.

Gosti iznenađenja bili su atraktivni plesači Plesnog Centra Palladium koji djeluje u Umagu i Novigradu, a posvećen je društvenim plesovima poput salse i bachate. Posebno su dojmljivi bili simultani nastupi sa zračnim kretnjama akrobatike na svili i mekanim salsa koracima plesnih parova. Na kraju je „pozornicu“ preuzela publika koja je imala prigodu isprobati svilene rekvizite.  

Trenerica Veronika Vlašić zahvalila je na lijepoj suradnji gostujućim plesačima Mladenu, Ireni, Tjaši, Mateju, Tini, Antoniu i Luki te voditeljima Sebastijanu i Ivani. Istaknula je i da je cjelokupni događaj fotografijama ovjekovječio Antonio Petrowski, dok je za tehničku opremu neophodnu da bi zaživjela čarolija ove priredbe zaslužan Valentin Gašparini.

U završnom su nastupu sudjelovale polaznice najmlađe grupe Lana, Helen, Rebecca, Lana, Chiara, Luemi, Petra, Nina, Emili, Nicki, Noëlle, Ema, Vita, Eva, Ajlin i Annelie. Više razrede osnovne škole i srednju školu predstavljale su Laura, Nika, Jana, Lana B, Julia, Vita, Emily, Elena, Lana Z., Emili, Petra, Lana B. i Nina. Pred svima njima su sad zasluženi školski praznici.

Odrasle će grupe biti aktivne i tijekom ljeta te će nastaviti trenirati u USB-ovoj dvorani u Ulici Mate Vlašića 39 ponedjeljkom i četvrtkom od 18.30 do 20 sati. Vesele se što će ponovno plesati na svili u sklopu programa Porečkog ljeta u Parku Olge Ban, u angažmanu Turističke zajednice Poreč,  i to 3, 10, 17, 24. i 31. srpnja te 7, 14. i 21. kolovoza.

Programe i aktivnosti treniranja plesa na svili moguće je pratiti na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM – ARIA PLES NA SVILI/USB Poreč.

K.F

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email