Akcija "Istra blista" ide dalje…. ali daleko od nas

01.05.2007. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Akcija "Istra blista" ide dalje…. ali daleko od nas
503Sm-0042.jpg


Akcija "Neka moja Istra blista" za svaku je pohvalu, bez dileme. Pitanje je samo da li smo mi sami svjesni čemu takve akcije služe, osim druženju i skupljanju turističkih pohvala hrvatskih zajednica koje su većinom u ekološkoj osvješćenosti ipak daleko iza Istre.

Htjeli mi to ili ne, u prirodi imamo sve više i više otpada, a bike-staze sve više su staze smeća, dok hodajući kroz šumarke u potrazi za šparogama ili gljivama, sve više treba paziti da ne stanemo na neki hrđavi otpad, staklo….

Ove slike u prilogu su samo kap u more smeća širom Istre.

Vječna divlja deponija kod Dračevca iz dana u dan postaje sve veća i šira, rekacije nema.

Kod Žbandaja se pojavila nova divlja deponija koja svakim danom dobija nove, veće gabarite.

Bilo bi zanimljivo organizirati izložbu fotografija smetlišta u okolini Poreča i fotke postaviti na Trg slobode u jeku turističke sezone. Vjerujemo da bi to bio vrlo hladan tuš za mnoge naše osvješćene sugrađane, a možda ne bi bilo dovoljno niti izložbene površine. 

Nedavno smo mogli čitati u Glasu Istre o "problemima" jer romska obitelj skuplja otpad po šumarcima poreštine, ali to je NAŠE smeće i to su NAŠI šumarci. A ljudi to čine besplatno !

Možda bi ih ipak trebalo kandidirati za ovogodišnje priznanje Turističke zajednice Istre, jer su oni vjerojatno u nekoliko mjeseci prikupili više otpada od bilo koje organizirane akcije čišćenja u Istri ? 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email