Aida Mrkaljević i Bojana Simić, učenice 3. razreda jezične gimnazije SŠ Mate Balote, na LiDraNu

56505471_2204354893214181_7679827792162193408_o
05.04.2019. 18:57; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Aida Mrkaljević i Bojana Simić, učenice 3. razreda jezične gimnazije SŠ Mate Balote, na LiDraNu

Državna smotra LiDraNo, literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva, 28. puta zaredom, okupila je više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola.

Iz naše su škole, u pratnji mentorice Anči Ritossa Blažević, sudjelovale učenice 3. razreda jezične gimnazije – Aida Mrkaljević i Bojana Simić. Aida je na Smotri sudjelovala s recitacijom „Naša tajna“ Desanke Maksimović, a Bojana s novinarskim radom „Radoznalost je ono što nas pokreće“.

Na Smotri je predstavljeno 25 ponajboljih školskih listova, 45 literarnih i 25 novinarskih radova, 18 radioemisija, odigrano je 36 dramskih predstava školskih glumačkih družina, a 73 učenika stalo je na scenu u kategoriji samostalnih scenskih nastupa.

O doživljaju sa Smotre upoznala nas je sudionica Bojana Simić:

„Dolaskom u Šibenik bili smo ugodno ugošćeni. Istu večer organizirano je svečano otvaranje smotre te je naša Aida Mrkaljević bila dio toga izvedbom emotivne recitacije ‘Naša tajna’. Uslijedilo je druženje s dramskom grupom iz labinske Srednje škole Mate Blažine, s kojima smo proveli ostatak Smotre. Drugi su dan održane radionice za samostalne novinarske i literarne radove. Svaki je učenik predstavio svoj rad pročitavši ga pred komisijom i drugim učenicima.

Provele smo se i zabavile više od očekivanog. Bilo je predivno gledati koliko talentiranih učenika ima iz svih kategorija, otvorenih i raspoloženih za druženje. Glavni je cilj ove smotre bio upoznati nove ljude iz svih dijelova države te sklapati nova prijateljstva, što je i posebnost smotre LiDraNa.“

Državnu smotra LiDraNo 2019. organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje, a škola domaćin smotre za srednje škole bila je Tehnička škola Šibenik.

SŠ Mate Balote

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email