NEWS
HALF MARATON S

Adventu Poreč posebno priznanje „Zlatna koza – Capra d’oro“ TZ Istarske županije

Denis Ivošević, Loris Peršurić i Fabrizio Radin
17.12.2019. 18:32; ; Početna / Gospodarstvo / Adventu Poreč posebno priznanje „Zlatna koza – Capra d’oro“ TZ Istarske županije

Na dodjeli nagrade „Zlatna koza – Capra d’oro“ Turističke zajednice Istarske županije, koja je održana u utorak, 17. prosinca 2019. u Motovunu, manifestaciji Advent Poreč-Avento Parenzo uručeno je posebno priznanje u kategoriji eventi. Priznanje je uručeno Gradu Poreču-Parenzo, Turističkoj zajednici grada Poreča te tvrtkama-partnerima Valamar Rivieri i Plavoj laguni.

Grad Poreč-Parenzo, zahvaljujući sinergiji javnog i privatnog sektora, četiri je godine zaredom organizirao manifestaciju kojom se obilježava razdoblje došašća. Kroz bogat program, Grad je zajedno s partnerima i suorganizatorima, osigurao besplatne sadržaje i pregršt zabave za sve posjetitelje. Cilj događanja bio je oživjeti starogradsku jezgru i povećati turističku ponudu u posezoni te motivirati veći broj dolazaka u Poreč i Istru u zimskim mjesecima. Manifestacija traje 30 dana kroz prosinac i siječanj, nudeći pregršt sadržaja, uključivši besplatno klizalište, bogatu gastronomsku ponudu i božićni sajam, više od 30 koncerata, gostovanje živih jaslica iz Sv. Lovreča, karaoke, Porečku bajku, radionice, izložbe, predstave i druga prigodna događanja. Ovakav sveobuhvatni program Adventa, kao i vrlo atraktivan doček Nove godine, rezultirali su značajnim povećanjem broja gostiju i noćenja tijekom blagdana. Analizirajući period od 5 godina, statistika pokazuje da od uvođenja ovog eventa, broj dolazaka raste za 35%, a broj noćenja u Poreču bilježi porast od 31%, što dodatno potvrđuje vrijednost projekta za poboljšanje kvalitete sadržaja i promocije Istre kao atraktivne turističke destinacije.

– Ovo je priznanje prije svega za Poreč i Porečane, koji su ovu manifestaciju već od prvog izdanja objeručke prihvatili i od tada je podržavaju i u njoj sudjeluju. Dodatno, ovo je primjer kako skupa možemo napraviti lijepe stvari za naš grad i siguran sam da će naša kvalitetna suradnja sa svim partnerima nastaviti i u budućnosti, za dobrobit našeg Poreča., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, kojemu su na svečanosti priznanje uručili Fabrizio Radin, zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije IŽ i predsjednik TZ Istarske županije te direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević. Članovi Povjerenstva za dodjelu nagrade u 2019. godini bili su Jasna Jaklin Majetić, HGK ŽK Pula, Jelena Fiškuš, Studio Sonda, Marijan Ritoša, Vela vrata travel d.o.o., Davor Šišović, novinar Glasa Istre, te Fabrizio Radin i Denis Ivošević.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Oznake:
Advent Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email