NEWS

Najave iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
22.02.2016. 12:12; ; Početna / Obavijesti / Najave iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

23.2.2016. u 18h ///  Sve o mojoj majci
ULAZ SLOBODAN!
Naslov izvornika   Todo sobre mi madre
Žanr: komedija, drama
Godina: 1999
Redatelj: Pedro Almodóvar

Glavne uloge: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Antonia San Juan, Penélope Cruz

Grčka izreka kaže da samo ona žena čije su oči isprane suzama može jasno vidjeti. Ali to ne vrijedi za Manuelu (Cecillia Roth). One noći kada je automobil pregazio njezina sina Estabana (Eloy Azorin), Manuela je plakala sve dok joj suze nisu presušile. I daleko od toga da je tada jasno vidjela. Sadašnjost i budućnost postale su jedno, u dubini njezina bića. Te iste noći, dok je čekala u bolnici, pročitala je posljednje rečenice koje je njezin sin zapisao u dnevnik koji je uvijek nosio sa sobom. “Toga sam jutra u majčinoj sobi našao hrpu fotografija. Sve su bile prepolovljene.

 

23.2.2016. u 20h  ///  Soba s pogledom
ULAZ SLOBODAN!
IZVORNO IME: A room with a View
Žanr: Komedija, Drama, Romantika, Adaptacija
Godina: 1986
Trajanje: 117 minuta
Redatelj: James Ivory

Glavne uloge: Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Denholm Elliott

Mlada engleskinja, Lucy Honeychurch (Helena Bonham Carter), u pratnji ujne Charlotte (Maggie Smith) odlazi na odmor u Firencu. Tamo upoznaju šarmantnog gospodina Emersona (Denholm Elliott) i njegovog sina Georgea (Julian Sands). Kemija između Georgea i zaručene Lucy vidljiva je već pri njihovom prvom susretu. Prilikom razgledavanja gradića pored Firence George se odlučuje za poljubac. Tomu svjedoči i njezina ujna te zajedno sa Lucy u najkraćem mogućem roku napušta grad i vraća se u Englesku.

 

26.2.2016. u 16h   ///  Predstavljanje sveučilišnog priručnika „Gluma pred kamerom“ gost autor Zvonimir Rumboldt – Hol Kina – ULAZ SLOBODAN!

Priručnik  namijenjen prvenstveno studentima glume i režije, ali isvima koji se namjeravaju ili već bave igranim filmskim i televizijskimformama, bilo amaterski ili profesionalno.

26.2.2016. u 16.45h ///  POLA STOLJEĆA DISKA
ULAZ SLOBODAN!
HALF A CENTURY OF DISCO
Director: Zvonimir Rumboldt
Trajanje: 60 minuta
Zemlja: Hrvatska

  1. godine Petar Ivulić, splitski avanturist bračkih korijena a pariške adrese, u Jelsi na otoku Hvaru otvara prvi disko klub u tadašnjoj državi. Ne može ga registrirati pod tim imenom jer takvo što ne postoji kao opcija…

Tim pionirskim poduhvatom pokrenut je val otvaranja disko klubova diljem zemlje i taj oblik socijalnog druženja obilježio je dvije naredne dekade.

No je li baš jelšanska „Amfora“ bila prva? U Muzeju turizma u Opatiji imaju drugačije mišljenje. Što to jedan klub čini pravim disko klubom? Koja je bila važnost tih mjesta? Pozitvni i negativni učinci na društvo? Na ta i mnoga druga pitanja kroz razgovor s akterima, danas ljudima u trećoj životnoj dobi, odgovara ovaj film.

Zvonimir Rumboldt

Zvonimir Rumboldt rođen je 1969. u Splitu. Diplomirao je TV i filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Javnosti je postao poznat nakon režiranja hit filma „Lavanderman – istina ili mit?“

24.-26.2.2016. u 18h  ///   TATICA SE VRATIO
IZVORNO IME: Daddys home
REDATELJ: Sean Anders, John Morris  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Mark Wahlberg, Will Ferrell
TRAJANJE FILMA: 96 minuta

SADRŽAJ FILMA: Nakon što su bili smotani policajci, Ferrell i Wahlberg su postali otac i očuh! Mark Wahlberg i Will Ferrell glumit će ljute protivnike, a poznati dvojac dobro je poznat ljubiteljima akcijskih komedija i garantira fenomenalnu kino zabavu. Ova filmska priča, ma koliko se činila kao isprazna, u svojoj osnovi sadrži kompleksni odnos djece i roditelja. „Tatica se vratio“ kroz nekoliko tipičnih situacija prikazuje šta znači biti pravi otac.

24.-26.2.2016. u 20h  ///   DEADPOOL
IZVORNO IME: Deadpool
REDATELJ: Tim Miller  |  ŽANR: akcijski, avantura, ZF
ULOGE: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Gina Carano
TRAJANJE FILMA: 106 minuta

SADRŽAJ FILMA: Deadpool je započeo život kao Wade Wilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove super-moći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alterego DEADPOOL. Naoružan, novostečenim vještinama i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo uništio.

KAZALIŠNE PREDSTAVE

27.2.2016 (subota):  ” Rinimo ga naprid” INK Pula /s početkom u 20 sati, cijena ulaznice 25 kn, rezervacije na email: [email protected] zaključno do 23.veljače. Nakon toga rezervacije koje nisu podignute -puštamo u slobodnu prodaju. Dobro nam došli!

  1. Zlatni   zub,  festival komedije i smijeha odvijati će  se  u Kazalištu Poreč, od 3. ožujka do 13. ožujka, te predstaviti 7  kazališnih  predstava  u konkurenciji za  nagrade  festivala:   Zlatni i Srebrni zub. Sve informacije na  www.poup.hr ili   Face book  stranici Kazališta Poreč.

INFO: Cijena ulaznica za svaku pojedinačnu predstavu je 50 kuna. Rezervacije ulaznica   vrše se isključivo putem  e-mail adrese: [email protected]  zaključno sa 24. veljače 2016. Sve rezervacije koje  nisu preuzete do tada, od 25. veljače kreću u slobodnu prodaju, na blagajni kazališta čet/ pet/sub od 17,00 – 20,00 sati. Festivalski paket  u cijeni od 200 kuna uključuje sve (6) predstave festivala, osim predstave „Dame,  biraju“ od dana 03. ožujka 2016. godine.  www.poup.hr

***Za predstavu  „ Dame  biraju“ prodaja  i rezervacija  ulaznica  vrši se samo  u „ Fotoedi“  Poreč.

OBRAZOVANJE

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč obavještava sve zainteresirane da započinje novi ciklus verificiranih tečajeva stranih jezika, programa osposobljavanja i kreativnih radionica.

Računovodstveno – knjigovodstveni referent, dadilja, njegovatelj, maslinar, verificirani strani jezici…samo su neki od obrazovnih programa koje možete pohađati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Za informacije i prijave javite se na broj telefona 887-216.

Više na web stranicama www.poup.hr.

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

 

Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» počinje s radom te poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216 ili putem e.maila [email protected].

 

LIKOVNA DJELATNOST

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za izlaganje na 10. izložbi likovnih amatera Pro futura. Natječaj je otvoren do 13. ožujka a sve informacije mogu se potražiti na web stranici Učilišta www.poup.hr.

Print Friendly, PDF & Email