NEWS
Valfresco Uskrs S

Olimpijski, svjetski i europski prvaci, svi žele u Poreč

10603930_437853796385755_8251456716593536765_o
09.05.2015. 08:40; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Olimpijski, svjetski i europski prvaci, svi žele u Poreč

Nagradni fond od 800.000 američkih dolara ni za jednog sportaša nije olako shvaćena činjenica. U Hrvatskoj se nikada nije igrao niti nijedan sportski turnir s tolikim nagradnim fondom. A kad se uz to sve još veže najvažnija stvar za skoro svakog velikog sportaša – odlazak na Olimpijske igre – nije ni čudo da svaki igrač želi biti dio tog turnira. No, samo 32 najbolja svjetska tima u odbojci na pijesku dobit će kartu za Poreč Major.

Od 2. do 7. svibnja Poreč u svoju uvalu Peškeru dovodi svjetsku elitu odbojke na pijesku. Pravo na prijavu imaju timovi iz svih zemalja svijeta, no po samo 32 tima odbojkaša i odbojkašica dobit će priliku boriti se za vrtoglavi nagradni fond i Rio 2016.

Poreč Major uvertira je najprestižnije svjetske serije Swatch Beach Volleyball Major Series, koja je s novim partnerima, novim pravilima i novim pristupom odbojci i zabavi odlučila ovaj sport staviti u vodstvo pred svim ljetnim sportovima. No tko, između ostalih, stiže u Poreč?

Julius Brink

Borba za naslov bilo kakvog prvaka u odbojci na pijesku obično je ona između Brazila i SAD-a. No, 2009. svijet je prvi put u povijesti dobio europskog svjetskog prvaka. U Londonu 2012. godine prvi put u povijesti jedan je europski tim osvojio olimpijsko zlato. Julius Brink oko svog vrata nosi te obje medalje i još mnogo drugih internacionalnih medalja, uključujući i tri zlatne s europskih prvenstava. Prošle godine Julius se zbog ozljede umirovio, no i dalje živi i diše za odbojku pa tako u Poreč stiže kao ambasador turnira i osoba koja će ovoj seriji pomoći odbojku postaviti u sami vrh svjetskog sporta.

Larissa | Tanita

Brazilke su uvijek na pješčanim terenima plijenile pažnju, prije svega svojom igrom, a zatim pojavom. Brazil je uvijek u samom vrhu ovog sporta pa ne čudi da je trenutno najbolji svjetski ženski duo upravo u zeleno žutim uniformama. Larissa Franca Maestrini i Talita Da Rocha Antunes iza sebe imaju nemali broj osvojenih naslova, a u 2014. odlučile su svoje snage stopiti u jedan tim i krenuti u pohod na domaću Olimpijadu – Rio de Janeiro 2016.

Dalhausser | Rosenthal

Jedni od najistaknutijih pjeskaša svijeta – Philip Dalhausser i Sean Rosenthal – odlučili su udružiti svoje snage prije dvije godine i već na samom otvaranju sezone osvajanjem naslova potvrdili da je to bila dobra odluka. U 2014. vladali su svjetskim pješčanim terenima te sezonu završili na drugoj poziciji po broju bodova i na prvoj po broju pobjeda. Plan ovih Amerikanaca je pred 12.000 gledatelja na terenu na Copacabani igrati veliko finale Olimpijskih igara, a Poreč je jedna od postaja na kojoj planiraju zaraditi svoju kartu za Rio de Janeiro.

S obzirom na broj velikana odbojke na pijesku koji u svojoj kolekciji imaju olimpijskih, svjetskih, europskih i ostalih medalja, Poreč Major uvjerljivo zauzima mjesto jednog od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj ove godine. Poreč je počeo s izgradnjom pet pomoćnih terena i jednog velikog centralnog terena u uvali Peškera koji će ugostiti 5000 gledatelja. Od 2. do 7. lipnja ovaj istarski gradić bit će u znaku prvoklasnog sporta i ljetne zabave. Od utorka do četvrtka na rasporedu su kvalifikacije, u petak se igraju četvrtfinale i polufinale, subota je rezervirana za žensko polufinale i finale, a turnir će u nedjelju završiti finalom u muškoj konkurenciji. Naravno, sve to popraćeno i prikladnim ater partyjima. Više informacija o turniru pratite na www.swatchmajorseries.com

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email