71-godišnjak iz Poreča godinama silovao unuku

11.01.2006. 00:00; ; Početna / Crna kronika / 71-godišnjak iz Poreča godinama silovao unuku

"Tata, nono me silovao", bile su riječi kojima je prije tri mjeseca 17-godišnja Porečanka odlučila prekinuti svoju 11-godišnju agoniju.

Prvo silovanje se dogodilo još prije 11 godina kada je žrtva bila 6-godišnja djevojčica. Djed, tada 60-godišnjak, unučici je rekao da o tome ne smije nikome govoriti, a prestrašena je djevojčica iz straha i neznanja cijelo to vrijeme šutjela i čuvala mračnu životnu tajnu.

Danas, nakon niza godina torture slučaj se nalazi na sudu, a starac pedofil koji je počinio višestruko rodoskvrnuće nalazi se iza rešetaka pulskog zatvora gdje čeka sudski postupak. Od istražnog suca Županijskog suda u Puli Eugena Pustijaneca doznaje se da je 71-godišnjak uhićen 4. siječnja ove godine, a na teret mu se stavlja kazneno djelo spolnog odnosa s djetetom.

Otac silovane djevojke kaže da je njegova kćer, nakon što mu je otkrila svoju mučnu tajnu, "plakala kao nikad" te da se "grčila od bola".

"Nisam mogao vjerovati. Bio sam šokiran. Činio joj je to punih 11 godina. Govorio joj je da to ne smije nikome ispričati, a ona je sve to vrijeme šutjela." – rekao je 40-godišnji otac silovane djevojke.

"Kćerka je puno boravila kod djeda i bake u Poreču. Promijenila je ponašanje, što nas je čudilo. Nismo znali što se događa. Izbjegavala je društvo, prijatelje. Postala je asocijalna. Pitali smo se gdje smo to u odgoju pogriješili." – požalio se nesretni otac koji nije imao hrabrosti pročitati detaljan opis svega što je djed radio njegovoj kćerki, a koji je žrtva sama napisala.

Otac nesretne djevojčice kaže da se sjeća kako je, nakon kćerinog otkrića, pitao svoju suprugu "ženo, mogu li ti ubiti tatu?". Na svoju sreću, supruzi je obećao da neće ništa učiniti na svoju ruku, pa je slučaj prijavio policiji.

71-godišnjak se danas nalazi u pritvoru, a u istražnom je iskazu negirao sve optužbe na svoj račun.

Otac je nesretne djevojke pak izrazio sumnju da starac nije seksualno iskoristio samo njegovu kćer, te smatra da se radi o poremećenoj osobi koja se više ne bi smjela pojaviti na ulici.

index.hr 11.01.2006

Print Friendly, PDF & Email