50. Istarska Rivijera – Filip Mišolić pobjednik teniskog turnira u Poreču

Mišolić Filip
13.03.2022. 23:58; ; Početna / Sport i rekreacija / 50. Istarska Rivijera – Filip Mišolić pobjednik teniskog turnira u Poreču

U jednom od najdužih finala u 50-godišnjoj povijesti ‘Istarske rivijere’ Zagrepčanin Filip Mišolić koji nastupa pod austrijskom zastavom obranio je naslov pobjednika turnira u Poreču. 

Poslije 2 sata i 56 minuta izvrsne teniske borbe u završnici prvog iz ciklusa turnira ovogodišnje ‘Istarske rivijere’ Mišolić je svladao Španjolca Oriola Rocca Batallu 3-6, 7-6 (2), 6-4.

Španjolski igrač bolje je otvorio susret, osvojio prvi set i vodstvom 5-3 došao na prag pobjede. Međutim, tada se u posljednjem trenutku vraća Mišolić koji je ostvario break, a onda i izjednačio na 1-1 u setovima u tie-breaku.

U odlučujućem setu ponovno uz duge izmjene udaraca Mišolić je iskoristio šestu meč loptu za još jedno slavlje na turniru u Poreču.

Isti je grad sinoć bio domaćin velike svečanosti u povodu 50 godina ‘Istarske rivijere’, najdugotrajnijeg međunarodnog teniskog dogadjaja u našoj zemlji, a s obzirom na tradiciju i kontinuitet dogadjanja praktički i na vrhu najstarijih svakogodišnjih medjunarodnih sportskih dogadjaja u Hrvatskoj uopće.

Tim povodom okupila su se brojna bivša i sadašnja imena hrvatskog i medjunarodnog tenisa, poput Gorana Ivaniševića i igrača koji su najviše puta osvajali ‘Istarsku rivijeru’.

Među ostalima, bili su tu  Slovenac Marko Tkalec koji prednjači s osam titula na ‘Istarskoj rivijeri’, te Srbin Slobodan Živojinović koji ima jednu titulu manje.

Kvalifikacijama je već počeo drugi turnir, koji se do iduće nedjelje održava u Rovinju. 

I.R.

 

Print Friendly, PDF & Email