NEWS
HALF MARATON S

5. kolo Giant MTB Zimske lige na St. Becich kod Poreča u nedjelju, 30. siječnja

2_-_20200119_120647_1
27.01.2022. 10:00; ; Početna / Obavijesti / 5. kolo Giant MTB Zimske lige na St. Becich kod Poreča u nedjelju, 30. siječnja

Giant MTB Zimska liga polako ide prema svom 5. kolu i tradicionalnom punjenju ugljikohidratima kod Poreča. Dočekuju nas domaćini biciklističkog kluba Poreč na bivšem posjedu plemićke obitelji Becich već osmu godinu u nizu (preskačemo sezonu 2020/2021. kao da se nije dogodila). Lokacija St. Becich donosi radost i veselje za sve MTB entuzijaste kao i najbolje bicikliste iz ovog dijela regije.

Staza će kao i prijašnjih godina vijugati kroz šumu i šumske puteve uz neizostavan spust prije same ciljne ravnine u ukupnoj dužini kruga od oko 4 km te će biti označena trakama i strelicama na mjestima promjena smjera. Staza je doživjela i lagani “makeover” dodavanjem dijela staze San Servolo Trails. Dječje utrke će se odvijati na posebno označenoj stazi koja je također dobila svoje “novo ruho”. Nešto je zahtijevnija ali još uvijek je to staza prilagođena tim godištima. Istramet najavljuje 8 stupnjeva a nadamo se i bez nekih tmurnih oblaka i odmah će sve biti još i toplije.

Registracije i prijave na dan utrke počinju od 10.00 sati i trajati će sve do 11.30 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka https://bit.ly/5koloXCStBecich. Startni broj u iznosu od 20,00 kn plaćaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa. Molimo da se držite satnice i potrebne distance te da se pridržavate i svih drugih trenutno važećih epidemioloških mjera.

Trajanje utrka će ovisiti o konfiguraciji terena i posljedicama vremenskih uvjeta na stazi tako da je očekivano trajanje dječjih utrka od 5 do 10 minuta dok će se odrasli u glavnoj utrci voziti oko 60 minuta dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu kao i glavna utrka ali manji broj krugova.

Također je potrebno obratiti pažnju i da će se utrke odigravati u 4 zasebna starta pa tako dječje utrke počinju oko podneva dok se start glavne utrke očekuje od 12.26 sati te u 12:28 za kategorije U13/U15. Moramo ponoviti da za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca jer se radi o rekreativnoj utrci.

Nakon utrke ali i okrijepe upriličiti će se proglašenja najboljih i najbržih po kategorijama GIANT Zimske lige dok će se naravno neki osvajači postolja i nagrađivati jer GIANT Hrvatska kao partner lige donosi i na ovom kolu mnoštvo vrijednih bonova. Uz GIANT Hrvatska ove sezone vozače MTB zimskih avantura nagrađuje i talijanski brand sportske opreme TOFIT. 

Više o GIANT MTB zimskoj lizi kako sudjelovati ili doprinjeti možete saznati na FB stranici . Tu se može pronaći sve najave i linkove za prijave u svezi utrka i naravno sve rezultate već završenih kola.

Detaljnije o svakom kolu pratite u kreiranim eventima lige a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera  prilikom prijave na svako pojedino kolo.

Prijave: https://bit.ly/5koloXCStBecich
FB stranica lige: www.facebook.com/mtb.zimskaliga/
Video s utrke (2018.) Antonio Tomišić: www.youtube.com/watch?v=6dkElzZjtqk
Fotografije (potpisane): Beaković Alen, nepotpisane: Giant MTB Zimska liga

(REX)

Print Friendly, PDF & Email