NEWS

4. lipnja je Svjetski dan naturista – Svjetska naturistička federacija ih slavi  u Solarisu ,Tar – na 51. susretu Alpe-Adria

solaris-camping-resort-beach
04.06.2023. 12:24; ; Početna / Gospodarstvo / 4. lipnja je Svjetski dan naturista – Svjetska naturistička federacija ih slavi  u Solarisu ,Tar – na 51. susretu Alpe-Adria

“Goli dani” održavaju se diljem svijeta a INF – Svjetska naturistička federacija ih slavi  u Solarisu ,Tar – na 51. susretu Alpe-Adria

4. lipnja je Svjetski dan naturista. To je prilika da se proslavi naturizam na bilo koji način – bilo sudjelovanjem u naturističkom događaju, uživanjem u suncu (pod uvjetom da ono sija tamo gdje se nalazite), odlaskom na mršavo kupanje ili jednostavno podizanjem čaše za naturiste posvuda.
INF – Međunaroda naturistička organizacija ga slavi na Poreštini , Solarisu, Tar , na svojem 51,.Alpe Adria okupljanju.

Uz „Svjetski dan naturista „ kojeg već  godinama promovira INF-FNI  slavi ove godine i 70 . obljetnica INF-a koji je utemeljen u Francuskoj , Montalivetu 1953.g.

Za Poreštinu je to i vrlo važan dio ponude jer je naturizam u Hrvatskoj  najintenzivnije predstavljen upravo na Poreštini ( Ulika, Solaris , Koversada, a do 2018. i Istra Sunny Naturist u Funtani). Poreština je činila i još danas čini zbog svojih naturističkih kapaciteta i skoro 50 % ukupne hrvatske naturističke ponude.

Naravno, naturizam nije ograničen samo na nekoliko dana u godini.

Na primjer, u Francuskoj će 3. srpnja klubovi i savezi održati dane otvorenih vrata. A u Meksiku se “Días desnudos” (“Goli dani”) održavaju u različitim gradovima na datume tijekom svibnja.

Zanimljivo je napomenuti  da će   INF  proslaviti ove godine svoju 70.obljetnicu još i 22. lipnja u Ulcinju , Crna Gora , u naturističkom resortu „ Ada Bojana „ u režiji  „ Organizacije naturista Srbije iz Beograda.

napisao: Jerko Sladoljev

 

Print Friendly, PDF & Email