NEWS

20 godina Dječjeg vrtića Crvenkapica u Fužinama

Fužine1
04.07.2024. 10:16; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / 20 godina Dječjeg vrtića Crvenkapica u Fužinama

Od 24. do 28. lipnja, 20. generacija djece polaznika DV Crvenkapica ljetovalo je uz osnivačicu Vivianu Salvaro, ravnateljicu Doris Perkov i odgojiteljicu Anu Petroni Smajkić u Fužinama.

Davne 2002. osnivačica Viviana Salvaro započela je prekrasnu tradiciju cijelotjednog ljetovanja, na koje idu djeca predškolci, koja traje od ponedjeljka do petka, avanturu koja obogaćuje dječja iskustva i život razvijajući samostalnost, sigurnost, spaja i bogati prijateljstva i ljubav kroz razne aktivnosti.

Tako su ove godine djeca prošetala poučnom stazom Leskom u NP Risnjak, prošla šetnicu jezera Bajer, posjetila špilju “Vrelo”, provela vrijeme u adrenalinskom parku „Vrata“ uz razne igre i voditelja Zorana, uspela se na vrh Petra Preradovića, vozila se vlakom od Fužina do Delnica gdje smo posjetili i nahranili srnice i počastili se sladoledom, posjetili Muzej Zrinski… te za kraj proveli predivno jutro na raftingu Kupom uz ekipu „Gorskog toka“. Vrtić je kroz godine, stekao mnoga prijateljstva i predivnu suradnju sa Fužinarcima koji su nam ove godine i uručili priznanje za doprinos turizmu, za 20 godina dolaska.

Ove su godine Turistička zajednica Fužine i Općina Fužine proslavili 150 godina turizma, gdje je osnivačica Viviana Salvaro pozvana na službenu Sjednicu i uručenje priznanja od strane načelnika Davida Bregovca, koje se odvilo 14.06.2024. u Fužinama, a Vrtić i djeca pozvani su kao počasni gosti u nedjelju, 16.06.2024. na veliku službenu proslavu, gdje smo prekrasno ugošćeni vožnjom u kočiji, ručkom i raznim aktivnostima.

Dječji vrtić Crvenkapica iznimno je ponosan i zahvalan na ovaj nemali uspjeh i predivna iskustva, što sa mnogobrojnim suradnicima i Gradom Porečom kao direktnim suradnikom, te sa svom našom djecom, prošlim generacijama i ovogodišnjom, zbog čije dobrobiti i ljubavi, ova avantura zvana „Fužine“ i sam Vrtić, postoje i djeluju, već 20 godina.

V.S.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email