NEWS
VALFRESCO sredina

Na Ironman u Poreču prijavljeno preko 1000 natjecatelja – sigurnost i dobra atmosfera ključni su za uspjeh utrke!

20221013_110359
13.10.2022. 12:29; ; Početna / Sport i rekreacija / Na Ironman u Poreču prijavljeno preko 1000 natjecatelja – sigurnost i dobra atmosfera ključni su za uspjeh utrke!

Sve smo bliži prvom porečkom izdanju prestižne triatlonske utrke Plava Laguna Ironman 70.3, koja je najavljena na današnjoj konferenciji za medije u Hotelu Parentium. Utrka će se održati u nedjelju 16. listopada, dok će dan prije, u subotu 15.listopada biti održane Ironkids utrke. Ironkids utrke počinju u 11 sati u Zelena Resortu, kod SKI lifta, a prijave su moguće dan prije te na dan utrke u Hotelu Molindrio Plava Laguna.

Sami Ironman 70.3 počinje u 8 sati dionicom plivanja (1.9 km), a start počinje ispred Hotela Parentium Plava Laguna. Tranzitna zona nalazi se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna, od kuda kreće biciklistička trasa od 90 km do Višnjana po djelomično zatvorenoj dionici Istarskog Ipsilona, što će omogućiti najveću sigurnost za natjecatelje te omogućiti personal best rezultate. Cilj biciklističke trase je ispred hotela Molindrio, od kuda natjecatelji kreću na posljednju, trkačku dionicu od 21 km, do Saladinke i natrag.

Goran Vrus, direktor utrke je poručio: “Plava Laguna osigurala je najbolju infrastrukturu, posebice u Zelena Resortu, u našim objektima u kojima su sportaši odsjeli, trudimo se zaista pružiti najbolje uvjete kako bi se sportaši mogli fokusirati na svoj rezultat i izazove koje pred njih predstavlja trka.”

Organizatori su posebno naglasili da sigurnost i dobra atmofera čine ključ uspjeha utrke pa su pozvali građane Poreštine te ostale da izađu na ulice i bodre natjecatelje uz trasu.
Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune je poručio: “Efekti dovođenja Ironman brenda i organizacija takvog eventa u našoj destinaciji su višestruki. Kao prvo, kreirali smo motiv dolaska u razdoblju posezone a moramo biti svjesni činjenice da su to noćenja koja se najteže postižu i u koja je potrebno najviše uložiti. Natjecatelji i njihove obitelji upoznat će se sa našom destinacijom te vjerujemo da će dio njih odabrati Poreštinu kao odredište budućeg godišnjeg odmora i na kraju, vrlo važno, brendovi Plave Lagune, Poreča, Istre i Hrvatske su stalno prisutni na raznim kanalima komunikacije Ironmana koje prati veliki broj ljudi.”

Na utrku je do sada prijavljeno više od tisuću triatlonaca, većinom su to sportaši s naših emitivnih tržišta Italije, Austrije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske, a ima i više od 50 natjecatelja prijavljenih iz Ujedinjenog Kraljevstva. Osim produljenja sezone ovim sportskim eventom, svakako će cilj biti i dobra promocija Poreča, Istre i Hrvatske kao atraktivne destinacije u posezoni, posebno za aktivan odmor.
Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča je poručio: “Ponosni smo partner ove utrke, jer je Poreč jedan od sportski najatraktivnijih i najaktivnijih gradova u Hrvatskoj pa i šire. Želimo pozicionirati naš grad kao grad sporta, jer imamo znanje, iskustvo i uvjete da privučemo velike manifestacije, a istovremeno produžujemo turističku sezonu jer ovakva sportska natjecanja ugošćujemo van glavne turističke sezone”, naglasio je Peršurić.

Nakon suradnje s Ironman grupom koja je započela u 2019. godini te dva Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč iz serije Ironman natjecanja, Plava Laguna u Poreču organizira 70.3 triatlon, jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja u ovom sportu. Ovo natjecanje najbolji sportaši završavaju već unutar 4 sata, dok je vremensko ograničenje utrke 8 sati i 30 minuta. Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje preko 30 milijardi posjeta.

“Poreč je ponovno u centru sportskog zbivanja zahvaljujući velikim eventima koje ove godine ugošćujemo. Plava Laguna Ironman je svakako događaj koji će ostaviti veliki marketinški trag, osim sjajnog sportskog natjecanja te realizacije turističkog prometa. Svim sudionicima želimo odlično natjecanje te ugodan boravak u Poreču,” istaknuo je Nenad Velenik, direktor TZ Poreč.

Osim domaćina, i iz samog Ironmana su poručili kako se raduju utrci: ”U pripremi ovog eventa Plava Laguna i njihov tim dobili su najbolje moguće ocjene. Poreč, Istra i Hrvatska sjajna su destinacija za triatlonce, osim atraktivne destinacije, uvijek se osjećamo jako dobro došlima”, poručio je Niko Aeschimann.  

Ironman timu se zahvalio i župan Istarske županije naglasivši kako je Istra nesumnjivo svjetski turistički brend, što smo potvrdili i ove godine ostvarivši odlične turističke rezultate. “Govoreći o budućnosti turizma, držim da nam prioritet mora biti kvaliteta jer smo kvantitetu dostigli. Pored toga, želimo razvijati cjelogodišnji turizam, a sjajne mogućnosti nam za to pruža upravo sport. Kroz godine naša se regija pozicionirala kao sjajan domaćin vrhunskih sportskih događaja i natjecanja, među kojima je svakako i globalno popularna trka Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč. Svim natjecateljima želim puno uspjeha, a organizatorima čestitam na trudu i angažmanu“, naglasio je župan Istarske županije Boris Miletić.

Direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević složio se kako je Istra atraktivna destinacija, posebice za razvoj sportskog turizma:“ Istra je idealno mjesto za sport i zato je važno ulagati u sportski turizam jer nam isti donosi ne samo rast u pogledu broja noćenja izvan glavne sezone, već i međunarodnu prisutnost i vidljivost; također zahvaljujući našem dragocjenom teritoriju, koji je zbog svoje konformacije pogodan za brojna sportska događanja.“

Ana Milohanović Čehić, direktorica TZO Funtana  naglasila je kako će ovaj sportski event učiniti turističku ponudu bogatijom i atraktivnijom te doprinijeti da se ucrtamo na kartu destinacija koje turistima nude nova iskustva i zanimljive sadržaje. “Vjerujem da će to biti pravi sportski spektakl u posezoni koji će nas pozicionirati kao vrhunsku sportsku destinaciju te upotpuniti sliku destinacije i naših turističkih mogućnosti,“poručila je direktorica TZ Općine Funtana, do koje vodi biciklistička trasa pa nastavlja dalje Istarskim Ipsilonom do Višnjana i natrag u Zelena Resort.

Najbolji na Plava Laguna IRONMAN 70.3. Poreč osigurati će si i mjesta (45) za Svjetsko prvenstvo IRONMAN 70.3 koje će se održati u Lahtiju, Finska 26. – 27. kolovoza 2023. Za više informacija posjetite www.ironman.com/im703-croatia i društvene mreže.

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna