NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Slavodobitnik Trke na prstenac je Luka Kancelar

46_Trka na prstenac_Luka Kancelar
22.08.2021. 23:24; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Slavodobitnik Trke na prstenac je Luka Kancelar

Uz puno uzbuđenja i neizvjesnosti okončana je večeras 46. Trka na prstenac u kojoj je briljirao Luka Kancelar. S rezultatom od ukupno 7 punta osvojio je titulu ovogodišnjeg slavodobitnika Trke. Nakon prvog trka pogodio 3 punta, zatim u drugom trku 1 punat, te u zadnjem, trećem trku  opet pogodio u sridu te je tako osvojio još 3 punta.  Luka Kancelar je imao sjajan niz pogodaka jašući uigranog i spremnog konja imena Furia Pipi i uz asistenciju kopljonoše Alena Grizile. Luka Kancelar ima 34 godina i do sada je nastupao 10 puta na manifestaciji Trka na prstenac, a ovo mu je danas prva pobjeda na Prstencu. U prošlosti bilježi još jednu pobjedu ali to je bilo na Trci za viticu i to 2016. godine. Konj Furia Pipi u vlasništvu je Doris Rudan.  

Uvaženi gosti, uzvanici te brojni ljubitelji Prstenca pozdravili su pljeskanjem i ovacijama ovogodišnjeg pobjednika. Nakon završetka trke, zajedno s vođom konjanika Miliom Grabrovićem, pristupio je proglašenju i uručivanju nagrada. Predstavnik trvtke Rudan d.o.o. uručio je nagradu u iznosu od 30.000 kuna, a slavodobitnik je ujedno ovogodišnji nositelj prijelazne nagrade Ptica prstenac i prijenosnog štita. Prigodni dar slavodobitniku uručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Uz voditelja Roberta Ferlina, nastupima Barbanskih mažoretkinja, Limenu glazbu Lovran, folklorna društva KUD Barban i FD Pazin, bila je to programski bogata nedjelja na barbanskom Gradišću.  Za glazbenu najavu na Trkalištu zaslužni su bili Tedi Trošt i Mihael Glavaš na roženicama. Podizači prstenca su bili Dario Kolić i Renco Kolić, a vozač karete Milan Jurković. Vođa kopljonoša je danas bio Sandi Maurić. Časni sud je bio u sastavu: Danijel Učkar – 2 puta slavodobitnik trke, u Časnom sudu od 2011. godine a predsjednik je Časnog suda od 2015. godine, Marino Broskvar – sudionik na prvoj trici 2000. godine, dok je Kristijan Kancelar 2 puta bio slavodobitnik Trke na prstenac.

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija održana je zahvaljujući brojnim tvrtkama koje su podržale Trku. Posebne zahvale idu zlatnom sponzoru HEP-u d.d., Fortenova grupi te tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S.  

Ljubitelji konjičkih natjecanja i tradicije mogli su pratiti Trku na prstenac iz svojih domova gledajući direktan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije ili livestreaming na službenoj facebook stranici zahvaljujući Medvid produkciji d.o.o. iz Pule.

Trka na prstenac održana je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email