NEWS
Best of Poreč

1. rođendan SONDE !

03.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / 1. rođendan SONDE !
120298669.jpg

Citiramo :

Poštovani, cijenjeni, najdraži naši čitatelji i svi vi, ovisnici o dobrom provodu! Uši i oči u ovom smjeru, molim, pa čujte i počujte! Grande koncert odmah na početku ljeta 2005., koji je usto još i besplatan, eksplodirat će u Poreču zajedno sa svima vama povodom Sondina prvog rođendana!!!!;)

Ujedinjene snage Sonde, koja slavi svoj 1. rođendan, Colonije Iulije Parentium, koja slavi otvaranje još jedne lude sezone, i Ateliera I, koji slavi 2. godinu postojanja, pripremile su za početak ljeta apsolutno najštrumfastiju štalu ikad na ovim prostorima. Pripremite cipelice-plesalice za njihanje u ritmu valova i reggae gibalica i za hopsanje uz ska-brzalice od kojih ćete se odlijepiti po okolnim plažama.

Nešto posebno, nikad ranije viđeno niti čuto na ovim prostorima u prvom redu jesu Roy Paci i njegov bend Aretuska. Paci je svjetski poznat sicilijanski trubač, skladatelj i aranžer, rođen 1969. U svijet glazbe ušao je s 10 godina, a već s 13 postao prva truba najpoznatijih sicilijanskih big bandova, Hot Jazz Orchestra i New Royal Big Band.

Surađivao je i nastupao sa svim silnim imenima svjetske glazbene scene te je ostavio svoj trag na oko 300 izdanja različitih glazbenih žanrova.

Manu Chao, jedan od najvećih bendova današnjice, 2001. je svijet pokorio najboljom i najluđom turnejom te godine – Radio Bemba, na kojoj je svojom trubom na cupkanje, na svih 100 koncerata turneje, mase tjerao upravo Roy Paci. Od klasičnog jazza, preko etna, do alternativnijih oblika popa, rocka te elektronike proteže se paleta zvukova svih silnih projekata koje je Paci pokrenuo ili na kojima je surađivao u svojih 25 godina glazbene karijere.

S bendom Aretuska snimio je 3 albuma koji sadrže pjesme satkane od rocka, soula, funka i ska, podlivenih šugom mediteranskih melodija, dok su im se 2 spota, s albuma Tuttaposto iz 2003., izlizala od puštanja na MTV-u.

Da sve ostane u toplokrvnom južnjačkom stilu pobrinut će se i etno Napolitanci pod imenom Meskla, te Jamajčani Reggae Ragga Roots Run, koji će zavrtjeti vinilni reggae, i nešto brži ragga, te će vas u stilu “Aright man, who´s in charge man?” dodatno stimulirati dok ne padnete s nogu.

– SONDA –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani