NEWS
valfresco

Vrsar spremno dočekao turističku sezonu – u pola godine prihod 15,9 mil.Kuna, potrošeno 10,5 mil.Kuna

panorama-vrsara4
02.10.2018. 11:32; Učitavanja: 108; Početna / Gospodarstvo / Vrsar spremno dočekao turističku sezonu – u pola godine prihod 15,9 mil.Kuna, potrošeno 10,5 mil.Kuna

(S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre) Na posljednjoj sjednici vrsarskog vijeća općinski pročelnik Slobodan Vugrinec detaljno je upoznao vijećnike o izvršenju proračuna općine za prvih šest mjeseci ove godine u kojem je općina prihodovala 15,9 milijuna kuna što čini 32 posto od ukupno planiranih prihoda za cijelu godinu. Rashodi za ovo polugodišnje razdoblje iznosili su 10,5 milijuna kuna što je 24 posto od ukupno planiranih rashoda za cijelu godinu.

Čak 74 posto prihoda u ovom polugodišnjem razdoblju čine prihodi iz dva izvora: iz dohotka od poreza i korištenja javnih površina. Što se rashoda tiče, 37 posto je utrošeno na financiranje društvenih djelatnosti, na administraciju otpada 14 posto troškova, na kulturu 13, sport i rekreaciju 5 te na ostalo 11 ostalo.

Suzdržan samo jedan vijećnik

Najvažniji projekti na kojima se radilo u ovih pola godine su rekonstrukcija samostana sv. Mihovila u Kloštru, geodetsko snimanje nerazvrstanih cesta, sportski centar Saline, kupnja zemljišta na aerodromu Vrsar, izrada detaljnog plana uređenja zone Neon, te izgradnja ambulante na nogometnom igralištu. Pročelnik Vugrinec spomenuo je i aktivnosti na zbrinjavanju otpada, projekte Enjoyheritage, Archeocultur i Moremore, rekonstrukciju i energetsku obnovu dječjeg vrtića Tići. Uz devet glasova za i suzdržanog Slavka Pavišića (HDZ) prihvaćeno je polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika Ivana Geromette. Tom je prilikom kazao da su sve financijske obaveze prema korisnicima proračuna na vrijeme i u cijelosti izvršene.

Vrsar je spremno dočekao turističku sezonu s novom pješačko-biciklističkom stazom koja je spojila plažu “Val de la fontana” s plažom na Montrakeru, uređen je dio plaže kod ulaza u autokamp Orsera, popločeno je sunčalište na toj plaži, uređen je i iznajmljen prostor za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u prizemlju općinske zgrade čime je Trg Degrassi dobio dodatni sadržaj. Također je izvršena regulacija prometa u Vrsaru i selima Flengi, Bralići i Delići, riješen je problem oborinskih voda u Brionskoj i Jadranskoj ulici, u Kloštru je izgrađena mreža kanalizacijskog sustava, javna rasvjeta, obnovljena je vodovodna mreža, uređeni ulazi u dvorišta i kuće i postavljen novi asfalt. Za radnu zonu Neon izvršene su izmjene i dopune detaljnog plana uređenja.

Suglasnost za vodovod za Marase

Predsjednica uprave komunalnog poduzeća “Montraker” Nataša Radin Trifunović vijećnicima je podnijela izvješće o poslovanju za proteklu godinu. Montraker je s radnim jedinicama luka Vrsar, luka Funtana, parkiralište Vrsar i Funtana i groblje Vrsar ostvarilo 22,3 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 19,1 milijuna kuna. Zapošljava 41 stalnog djelatnika i 17 studenata. Izvješće je prihvaćeno jednoglasno.

Vijećnici su dali suglasnost za izgradnju vodovodnog ogranka za selo Marase što će se kandidirati na Program ruralnog razvoja. Ravnateljica Dječjeg vrtića Tići, Venis Gregurević, podnijela je dva dokumenta, izvješće o radu vrtića za proteklu pedagošku godinu i godišnji plan za iduću koja su vijećnici prihvatili jednoglasno.

(S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email