NEWS
valfresco

Svečanom misom i procesijom u Poreču je obilježen blagdan Tijelova

1Foto48457-17
foto: iPress.hr
21.06.2019. 01:00; Učitavanja: 295; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Svečanom misom i procesijom u Poreču je obilježen blagdan Tijelova

(iPress.hr) Blagdan, koji se slavi prvog četvrtka poslije nedjelje Presvetog Trojstva, deveti četvrtak nakon Uskrsa je blagdan s kojim Katolička crkva slavi euharistiju na Veliki četvrtak.

Porečki i Pulski ordinarij, mons. Dr. Dražen Kutleša vodio je svečano koncelebrirano misno slavlje u porečkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u nazočnosti brojnih Porečana i gostiju, a kojemu je prisustvovao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, dogradonačelnik Elio Štifanić i nekoliko gradskih vijećnika.

Nakon mise održana je  procesija ulicom Sv. Eleuterija i Decumanusom do Trga slobode gdje je ispred crkve Gospe od Anđela održan svečani blagoslov po kojem su se u miru razišli sudionici završne svečanosti na središnjem porečkom trgu.

Procesija, koja se ove godine održavala u obje porečke crkve, posebno svečano pripremljena, obišla je četiri točke u Poreču uz prigodne tekstove na kojima je porečko pulski biskup Kutleša blagoslovio njihove nositelje, svetu Mariju Tereziju, Blaženog Francesca Bonifacia, Blaženog Alojzija Stepinca i Blaženog Miroslava Bulešića.

(iPress)

foto: Radio Centar i iPress

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email