NEWS

SP U KUGLANJU – Hrvatice najbolje na svijetu

30.10.2010. 00:00; Učitavanja: 92; Početna / Sport / SP U KUGLANJU – Hrvatice najbolje na svijetu
61213094.jpg

Hrvatska kuglačka reprezentacija, u austrijskom je Ritzingu na završenom SP-u, osvojila je prvo mjesto u poretku nacija u konkurenciji 17 zemalja koje su nastupile. Mađarska je zauzela drugo, a Srbija treće mjesto.

Tom velikom uspjehu hrvatskog kuglanja doprinijela je i Marijana Liović, kuglačica porečke "Istre", koja je nakon osvojenog naslova svjetske prvakinje u mješovitim parovima zajedno s Osječaninom Matkom Bulkom, te četvrtfinala u sprintu, zauzela osmo mjesto u konkurenciji 64 kuglačice u kombinaciji.

Plasman u kombinaciji ostvaruje se temeljem najboljih rezultata u pojedinačnom natjecanju i sprintu, a kuglačici porečkog kluba osmo je mjesto donijelo 578 čunjeva u pojedinačnom natjecanju i 211 u sprintu, odnosno ukupno 789.

Svjetska prvakinja u kombinaciji je postala Njemica Ursula Zimmermann sa 819 "drva", dok je najbolja hrvatska kuglačica u ovoj disciplini Zagrepčanka Ines Maričić sa 801 čunjem osvojila titulu viceprvakinje. Maričić i Koprivničanka Željka Orehovec su danas plasmanom u polufinale pojedinačnog natjecanja već osvojile brončane medalje.

(K. K. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
max 2
Galerija S