NEWS
valfresco

POREČKI STOLNOTENISAČI NA 26. MEĐUNARODNOM MEMORIJALU A. TOVA STPANČIĆ

slika stk jadran
28.11.2018. 08:35; Učitavanja: 150; Početna / Sport / POREČKI STOLNOTENISAČI NA 26. MEĐUNARODNOM MEMORIJALU A. TOVA STPANČIĆ

Već 26. godina se u Zagrebu u čast Antuna Tove Stipančića igra memorijalni turnir. Ovaj je turnir izrastao u jedno od najkvalitetnijih natjecanja u ovom dijelu Europe, što potvrđuje i ovogodišnja brojka od više od 500-tinjak stolnotenisača, koji su zaigrali proteklog vikenda.

Dom sportova je bio preplavljen brojnim stolnotenisačima iz Hrvatske ali i iz ostalih europskih zemalja.Takmičilo se u pet dobnih kategorija.
Za Stk Jadran nastupili su slijedeće igračice i igrači:
Doris Devčić , Nika Radović, Dora Popec, Jan Križanec, Vito Wiese, Lukas Škaljić, Ivan Staraj i Mateo Šušljik.

Najviše uspjeha imali su Mateo Šušljik i Dora Popec.

Mateo je u kategoriji kadeta grupu prošao sa dvije pobjede i jednim izgubljenim mečem. U 1/32 finala Mateo je igrao sa igračem Zagrebačkog Tisa Leonom Benkom koji je bio uspješniji 3:0 i tako se plasirao u daljni tjek natjecanja.
Dora Popec je u kategoriji juniorki prošla grupu sa jednim porazom i jednom pobjedom .
U osmini finala Dori je ždrjeb dodijelio igračicu Zagrebačke Mladosti Gabrijelu Alvez , koja je ovoga puta odnijela pobjedu rezultatom 3:0 te se plasirala u četvrt završnicu turnira. Kategoriju kadetkinja Dora je počela sa tri pobjede u grupi i tako zauzela 1.mjesto.
U osmini finala Dora se sastala sa igračicom Tisa Zrinkom Rebić , te rezultatom 3:1 prolazi u daljni tijek natjecanja. Ždrijeb joj nije u daljnjem tjeku natjecanja bio naklonjen te je porežena rezultatom 3:0 od reprezentativke Bosne i Hercegovine Dore Ćosić, koja je kasnije i osvojila Memorijal A.Tova Stipančić u kadetskoj konkurenciji.

Ovoga vikenda, točnije u subotu 01.12.2018. seniore STK Jadrana očekuje posljednji susret u jesenjem djelu lige protiv STK BROVINJE iz Koromačnog.

STK JADRAN

Print Friendly, PDF & Email