NEWS
LIDL – S posao

Općina Vrsar postat će samostalni vlasnik aerodroma

aerodrom-vrsar
foto: Aeropark Vrsar blog
06.06.2018. 08:35; Učitavanja: 497; Početna / Novosti / Okolne općine / Općina Vrsar postat će samostalni vlasnik aerodroma

(S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre) Na početku sjednice vrsarskog Općinskog vijeća pročitan je pismeni odgovor općinskog načelnika Ivana Geromette vijećniku Slavku Pavišiću (HDZ) koji je tražio odgovor na pitanje kolika je bila cijena postavljanja plinskih cijevi i plinskih priključaka na zgrade u ulicama Aldo Negri i Rade Končara (u vrijeme kada je Općina preuzela nastavak radova koje je započela Turistička zajednica op.n.).

Načelnik je naveo da su radovi na rekonstrukciji tih ulica koštali ukupno 8,25 milijuna kuna od čega se 788 tisuća kuna odnosi na plinsku mrežu i plinske priključke. Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o prigovorima na prijedlog programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH koje se nalazi na području Općine Vrsar, s time da se čestice koje se nalaze u obuhvatu urbanističkog plana uređenja golf igrališta Stancija Grande, zatim čestice koje se nalaze u šumsko gospodarskoj osnovi (ŠGO), kao i čestice koje po svojoj naravi predstavljaju prometnice i kao takve nisu primjerene za poljoprivrednu proizvodnju, izuzimaju iz prijedloga programa. Za dvije čestice za koje su fizičke osobe prigovorile da su u sporu s RH u programu će se navesti da su “u sporu”.

Usmjeriti parkiranje na veliko parkiralište

Općinski pročelnik Slobodan Vugrinec detaljno je podnio godišnji izvještaj o izvršenju proračuna općine za lanjsku godinu, naglasivši da su ukupni prihodi iznosili 23,09 milijuna kuna, a ukupni rashodi 23,92 milijuna kuna. Vijećnici su jednoglasno prihvatili njegov izvještaj. Načelnik Gerometta je obrazložio, a vijećnici prihvatili s jednim glasom protiv i dva suzdržana glasa novu odluku o uređenju prometa s obzirom da stara datira još iz 2001. godine. Intencija je bila osigurati dodatne površine za pješake i usmjeriti parkiranje na veliko parkiralište, čime će se izbjeći nered koji je dosad bio prisutan prilikom parkiranja, posebno na Obali maršala Tita.

Obuhvaćeno je i reguliranje prometa po selima na način da je najveća dopuštena brzina kretanja vozila ondje 30 kilometara na sat. Ujedno se zabranjuje prometovanje motornim vozilima i motorima kroz šumu Kontija, osim vozila posebnih službi.

Za aerodrom 1,16 milijuna kuna

Jednoglasno je prihvaćena odluka o izmjeni odluke o određivanju dva prodajna mjesta za prodaju robe izvan prodavaonice, čime se omogućava obavljanje djelatnosti trgovine u kioscima na području marine Vrsar. Kako je rekao načelnik Gerometta, preventivno je potrebno donijeti odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu u Dječji vrtić Tići, jer mjesta u vrtiću ima za sada za sve zainteresirane.

Radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na zračnoj luci Vrsar s ciljem da Općina Vrsar postane samostalni vlasnik tog aerodroma (već su vlasnici većine zemljišta) vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o kupnji vlasničkih i suvlasničkih udjela od tri fizičke osobe kojima će Općina isplatiti ukupno 1,16 milijuna kuna u isplatnom roku od dvije godine.

(S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email