NEWS
valfresco

Općina Kaštelir Labinci prvi put proslavila Svjetski dan turizma

20180929_151246
02.10.2018. 11:24; Učitavanja: 196; Početna / Gospodarstvo / Općina Kaštelir Labinci prvi put proslavila Svjetski dan turizma

Turistička zajednica općine Kaštelir Labinci u suradnji sa općinom ove je godine po prvi puta  proslavila Svjetski dan turizma.  Subotnji kulinarski show  na samom centralnom trgu, pokazao se pogođenom idejom, te je i tradicionalnu manifestaciju kaštelirske Kuzminje pretvorio u originalnu proslavu Dana turizma.

Kulinarsko je natjecanje okupilo osam amaterskih, domaćih ekipa koje su se natjecale u pripremi najboljih srdela i krumpira, na starim špakerima na drva.  Od friganih, pohanih i punjenih srdela pa sve do složenca i paštete s isto toliko varijanti krumpira, izuzetno bogat kulinarski show te besplatna degustacija jela pretvorio se u pravu gastronomsku poslasticu za mnogobrojne domaće ali i strane goste. 

Prema ocijeni žirija, najboljom se pokazala ekipa 3,2,1, kuhaj, drugo mjesto zauzela je vokalna skupina Nigrignanum iz Kaštelira, dok je treće mjesto osvojila Zajednica Talijana Kaštelir Labinci.

Prema riječima načelnika Enija Jugovca, ovogodišnja zajednička proslava Kuzminje i Dana turizma logičan je  potez općine i turističke zajednice, zahvaljujući kojemu je tradicionalna pučka fešta dobila na dodanoj vrijednosti i promociji.

Posječenošću i izvrsnom gastronomskom ponudom prve proslave Dana turizma zadovoljna je i vanjska suradnica turističke zajednice Romina Sinosich, naglasivši važnost takvih i sličnih manifestacija, koje postaju sve veći razlog dolaska i obilaska malih općina poput Kaštelira.

Za općinu poput Kaštelira, Svjetski dan turizma predstavlja idealnu prigodu za promociju eno – gastronomske ponude kraja. Svaka manifestacija koja doprinosi vidljivosti mikro turističkih destinacija svakako je dobrodošla i treba je iskoristit na najbolji način, a Svjetski dan turizma je emblem priče, zaključila je Sinosich. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email