Općina Kaštelir-Labinci obogatila turistički sadržaj električnim punionicama za bicikle

08.06.2018. 08:32; Učitavanja: 207; Početna / Novosti / Okolne općine / Općina Kaštelir-Labinci obogatila turistički sadržaj električnim punionicama za bicikle
bicikli

(TV Istra) Općina Kaštelir-Labinci obogatila je turistički sadržaj stanicom za punjenje električnih bicikala. Naime, u prvih pet mjeseci tekuće godine, ova Općina broji porast broja dolazaka noćenja, posebice turista zainteresiranih za outdoor aktivnosti.

Nova sa punionica za bicikle s 4 priključka, nalazi na glavnom trgu pored Turističke zajednice. Korisnicima će omogućiti lakšu vožnju biciklima te što slobodnije uživanje u otkrivanju netaknute prirode ovoga kraja. Osim toga, Općina će u suradnji s Turističkom zajednicom upotpuniti turistički sadržaj mjesta i nizom popratnih događanja za domaće i strane goste, sve s ciljem zadovoljavanja raznolikih zahtjeva gostiju, posebice u pred i posezoni, kada more i sunce nisu jedini razlog za dolazak gostiju u destinaciju.

Općina Kaštelir-Labinci broji 1500 stanovnika s više od 1700 kreveta. Rastući trend bilježe u porastu noćenja te dolazaka. Naime, do kraja 2017. godine na području općine realizirano je 11 posto više noćenja u odnosu na isti period 2016. godine. Dok u prvih pet mjeseci ove godine bilježe povećanje dolazaka od 34 posto te 58 posto više ostvarenih noćenja.

Tradicionalno prednjače gosti iz Njemačke, Austrije, Nizozemske i Slovenije, a sudeći prema predstavljenome, Općina Kaštelir-Labinci postaje luksuzna destinacija s bogatom turističkom ponudom.

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S