NEWS
valfresco

Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
11.03.2019. 10:49; Učitavanja: 108; Početna / Obavijesti / Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan

Kazalište

ponedjeljak, 11. 3. u 19.00
Maneštra u kazalištu
javna generalna proba KUP 54+

utorak, 12. 3. u 19.00
Maneštra u kazalištu
premijera KUP 54+

San o svjetlima pozornice i nastupu na kazališnim daskama za porečku amatersku kazališnu skupinu starijih od 54 godine nije ostao samo hir iz djetinjstva. Naši su ga kreativci, pod vodstvom glumca i redatelja Nebojše Borojevića, odlučili ostvariti i ponosno ga predstaviti porečkoj publici u dva termina.

Tema njihovog dramskog teksta njihove su bogate životne priče, u kojima su zbog različitih razloga odmaknuti od bavljenja umjetnošću. Više od pola stoljeća kasnije – stariji, iskusniji i mudriji – napokon su dobili priliku izraziti se i posvetiti razradi svojih velikih uloga. Ne propustite vidjeti njihovo malo umjetničko djelo prepuno pozitivne i kreativne energije!

Kazalište u Poreču KUP 54+ projekt je Grada Poreča i partnera Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Sufinanciran u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije i Ministarstva kulture RH.

Ulaz na ove predstave je slobodan.

Likovna djelatnost

U Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija Razotkrivanje.

trajanje izložbe: do 16. 3.
radno vrijeme galerije: 16.00 – 20.00
subotom: 10.00 – 12.00 i 16.00 – 20.00
Radnim danom u prijepodnevnim satima posjet izložbi može se dogovoriti na telefon 052 887 217.
Nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

Izložba Razotkrivanje Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba povezana je s fotomonografijom Savršenstvo evolucije – Razotkrivanje. Izložba se sastoji od fotografija i muzejskih predmeta (kukaca i minerala) korištenih tijekom snimanja. Na fotografijama su snimljeni minerali iz Mineraloško-petrografskog odjela HPM-a i kornjaši iz vrlo vrijedne Zbirke kornjaša Mikšić koja se također ondje čuva. Izložba prikazuje samo djelić bogatog fundusa Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a ujedno otkriva začudnu podudarnost žive i nežive prirode u bojama, teksturama, šarama i oblicima.

Kino

četvrtak, 14. 3., petak, 15. 3. i subota, 16. 3. u 18.00
Kako izdresirati zmaja 3 – sinkronizirano
izvorno ime: How to Train Your Dragon: The Hidden World
redatelj: Dean DeBlois
žanr: epska animirana avantura
uloge: Mia Krajcar, Frano Mašković, Kristijan Potočki, Ozren Grabarić, Goran Grgić
trajanje filma: 104 minute

sadržaj filma: Sve je počelo kao nevjerojatno prijateljstvo između Vikinga adolescenta i strašnog zmaja Noćnog bijesa, a razvilo se u epsku avanturu njihovih života. Dobrodošli u najzabavnije poglavlje jedne od najdražih animiranih franšiza u povijesti filma! Štucko je stvorio veličanstvenu kaotičnu utopiju zmajeva, a kada se Štucko i Bezubica iznenada susreću sa ženskom vrstom Noćnog bijesa, moraju napustiti jedini dom koji su poznavali i otputovati u skriveni svijet za koji većina Vikinga vjeruje da je samo mit. Kad se otkriju njihove prave sudbine, zmaj i jahač borit će se zajedno na samome kraju Zemlje kako bi zaštitili sve do čega im je u životu stalo.

četvrtak, 14. 3., petak, 15. 3. i subota, 16. 3. u 20.00
KAPETANICA MARVEL – kategorija 12
izvorno ime: Captain Marvel
redatelj: Anna Boden, Ryan Flick
žanr: avanturistička akcija
uloga: Brie Larson, Jude Law, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Annette Bening
trajanje filma: 128 minuta

sadržaj filma: Priča Kapetanice Marvel prati razvoj Carol Denvers u jednu od najmoćnijih heroina Marvelova filmskog svijeta u trenutku kad se Zemlja nalazi usred galaktičkog rata između dvije rase vanzemaljaca. Smještena u 1990-ima Kapetanica Marvel potpuno je nova avantura sačinjena od prethodno neviđenog dijela prošlosti Marvelova filmskog svijeta.

Print Friendly, PDF & Email