NEWS
valfresco

Porečan Mladen Belušić (69), zvani Frenki, pao s broda dok je čistio ribu i preminuo

09.08.2019. 09:06; Učitavanja: 1.732; Početna / Crna kronika / Porečan Mladen Belušić (69), zvani Frenki, pao s broda dok je čistio ribu i preminuo

Marica Košta, Glas Istre

– Ne želim ništa izjavljivati novinarima, previše sam šokiran, riječi su vlasnika, odnosno kapetana izletničkog broda Sveta Marija s kojeg je petak rano ujutro u more kod Obale maršala Tita u Poreču, nakon što mu je pozlilo, pao 69-godišnji muškarac i preminuo. Na porečkoj rivi, prepunoj izletničkih brodova, štandova i turista, doznali smo da je preminuli muškarac Mladen Belušić, zvani Frenki, Porečan koji je nekoliko godina povremeno pomagao u pripremi hrane na izletničkom brodu Sveta Marija. Riječ je o drvenom izletničkom brodu privezanom nedaleko od carinskog gata, koji 80-ak turista tijekom turističke sezone vodi na jednodnevne izlete od Poreča preko Rovinja i Limskog kanala do Vrsara i povratka u Poreč.

– Na brodu je Frenki čistio, odnosno pripremao ribu za izletnike koji će tijekom dana zaploviti porečkim akvatorijem, kazao nam je jedan od bukera s rive. Jedna nam je sugovornica kazala da je čula da je Belušić imao epilepsiju pa pretpostavlja da je to mogao biti uzrok njegovog pada u more. O čovjeku koji je gotovo svakodnevno bio na porečkoj rivi malo je tko od tamošnjih bukera i zaposlenika brojnih štandova znao nešto više jer ih većina niti nije iz Poreča. O preminulom muškarcu doznali smo tek da je bio rastavljen i da ima dva odrasla sina od kojih jedan navodno živi u Italiji.

Cijeli članak pročitajte na Glasu Istre

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email