NEWS
valfresco

MOTOVUN FILM FESTIVAL PUTUJE – u Funtani 1. kolovoza 2018. na novoj plaži uz šetnicu

Proba KKN_funtana
30.07.2018. 08:00; Učitavanja: 207; Početna / Lifestyle / Zabava / MOTOVUN FILM FESTIVAL PUTUJE – u Funtani 1. kolovoza 2018. na novoj plaži uz šetnicu

Funtana će u srijedu 1. kolovoza 2018. podignuti filmsko platno na novoj plaži uz šetnicu u okviru projekta „Motovun film festival putuje – Funtana 2018.“ Prikazat će se hrvatski film „Osmi povjerenik“, a početak je u 21,15 sati uz slobodan ulaz.

OSMI POVJERENIK
IZVORNO IME: Osmi povjerenik
REDATELJ: Ivan Salaj  |  ŽANR: drama, komedija
ULOGE: Frano Mašković, Borko Perić, Nadia Cvitanović, Ivo Gregurević, Goran Navojec
TRAJANJE FILMA: 139 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Hrvatska

SADRŽAJ FILMA:

Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo.

Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

Print Friendly, PDF & Email