NEWS
valfresco

Mjesec poduzetništva u Poreču: u ponedjeljak prezentacija „Od ideje do uspjeha – proizvodnja meda i proizvoda od ribe“, poduzetnika Petar Banko

12.10.2018. 09:19; Učitavanja: 290; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Mjesec poduzetništva u Poreču: u ponedjeljak prezentacija „Od ideje do uspjeha – proizvodnja meda i proizvoda od ribe“, poduzetnika Petar Banko
Petar Banko

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u ponedjeljak 15. listopada 2018. s početkom u 17,00 sati, održat će se besplatna prezentacija „Od ideje do uspjeha – proizvodnja meda i proizvoda od ribe, Baderna“. Prezentaciju će voditi Petar Banko koji će tom prigodom porečkoj javnosti predstaviti svoje imanje i svoj put kako je od ideje nastalo uspješno i poznato proizvodno poduzeće u Baderni, te način na koji proizvodi bakalar i med.

Prezentacija je besplatna, a mjesta su ograničena. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu na e-mail adresu: [email protected]  s naznakom ”prezentacija Od ideje do uspjeha” najkasnije do ponedjeljka 13. listopada do 10h. Mjesto održavanja je sjedište poduzeća ALDEN d.o.o., Baderna 8.

Poduzeće Alden započelo je s proizvodnjom i prodajom bakalara na bijelo 1970. godine za turističke fešte i prigode u gradu Poreču za štandove Riviera. Potaknuti vrlo dobrom potražnjom i zadovoljstvom kupaca, iskoristili su vlastito znanje, iskustvo i vlastitu recepturu kako bi na tržište plasirali proizvod zdrave prehrane i trajnih konzervi bez konzervansa. Petar Banko je i predsjednik Udruge pčelara Nektar iz Poreča koja je osnovana još davne 1984. godine, a kroz više od 30 godina rada okupila je veliki broj pčelara na području Poreštine. Danas udruga broji oko 60 članova te surađuje s ostalim udrugama iz Istre i Republike Hrvatske. Najvažniji ciljevi udruge su okupljanje pčelara, skrb o njihovim interesima te razvijanje međusobnog povjerenja i suradnje.  Fokus je stavljen na razvoj pčelarstva u suvremenoj osnovi koji prati nove trendove. Udruga Nektar organizira i provodi stručna predavanja, usavršavanja i edukaciju svojih članova. Ujedno organizira i predavanja za djecu predškolske i školske dobi kojima želi prenijeti svijest važnosti pčela u prirodi i njihovim dobrobitima.

Ova prezentacija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2018. koju ove godine po prvi puta organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Print Friendly, PDF & Email