NEWS
valfresco

JEDRILIČARSKI KLUB »HORIZONT« PRIREDIO 5. TURISTIČKO-REKREATIVNU REGATU »JEDRIMA NA MORE«

30.10.2005. 00:00; Učitavanja: 51; Početna / Sport / JEDRILIČARSKI KLUB »HORIZONT« PRIREDIO 5. TURISTIČKO-REKREATIVNU REGATU »JEDRIMA NA MORE«
527GO108644.jpg

Svoj prvi jubilej, petu godinu održavanja, ove je jeseni obilježila jednotjedna turističko-rekreativna jedriličarska regata krstaša »Jedrima na more«, koju za svoje članove i prijatelje kluba priređuje porečki jedriličarski klub »Horizont«. Cilj regate uvijek je isti: upoznati ljubitelje jedrenja s morem i vještinama kroćenja vjetra, te istražiti što više još potpuno neotkrivenih prekrasnih kutaka Jadrana.

Ove se godine 26 članova kluba pretežno iz Poreča, ali i iz Zagreba, Rijeke, Pazina, Rovinja i Funtane, Slovenije te jedna novopečena porečka nevjesta iz Rusije, upoznalo sa sjevernim dijelom Jadrana, te su sa startom i ciljem u Sukošanu kraj Zadra u sedam dana obišli Dugi otok, Ist, Lošinj, Susak, Cres, Goli otok, Rab, Silbu, Pag i Zadar. Pratilo ih je promjenjivo, ali za jedrenje vrlo povoljno vrijeme s dosta vjetra, no mnogi su se uspjeli i okupati. Noćilo se kojekuda, u »divljim« skrivenim uvalama po otocima, »na sidru« ili »na bovi«, u malim otočkim lučicama, u marinama. Naravno da su sudionici regate uživali i u gastro-enološkim delicijama sjevernohrvatskih otoka, a kako se mnogi od njih bave i sportskim ribolovom, udičarenjem i podvodnim ribolovom, svakodnevno je na meniju bilo i tek ulovljene ribe i ostalih plodova mora.

Nije nedostajalo ni natjecateljskog duha pa je, osim utrka jedrilica, ove godine održana i veslačka regata gumenjaka.

Foto: Glas Istre

K. KLARIĆ, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email