NEWS
valfresco

Istarskim inovatorima 5 zlatnih i jedna srebrna medalja na 13. sajmu inovacija INVENTUM

MARIĆ MARĆELO I GLAVNI TAJNIK UIH
16.10.2019. 09:32; Učitavanja: 121; Početna / Gospodarstvo / Istarskim inovatorima 5 zlatnih i jedna srebrna medalja na 13. sajmu inovacija INVENTUM

Udruga inovatora Hrvatske i ove godine bila je suorganizator 13. Međunarodnog  sajma inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih INVENTUM 2019 koji se održao u Iloku od 11. do 13. listopada.

Sajam je započeo sa svečanim otvorenjem na kojem su se svim izlagačima i posjetiteljima obratili Damir Remenar, ispred Udruge inovatora Tesla iz Iloka, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Matija Žugec i gradonačelnica Grada Iloka gospođa Marina Budimir.

Gradonačelnica je naglasila da je Republika Hrvatska puna izuzetnih ljudi i da mnogi imaju odlične rezultate i uspjehe u RH a i u svijetu i da svi moramo ići u tom  smjeru.

.Sajam se održao u Sportskoj dvorani Tehnikum u Iloku pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, te uz potporu Grada Iloka. Uz Udrugu inovatora Hrvatske suorganizator je bila i Srednja škola Ilok, a sajam su pomogli i mnogi sponzori i donatori.

Inventum kao stalna regionalna izložba, afirmirao se , kroz godine u nezaobilaznu promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja te autora svih uzrasta kao i tehničkog stvaralaštva mladih, te nezaobilaznog gospodarstva u svim segmentima od industrije do poljoprivrede. Na sajmu se predstavilo više od 100 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Istarski inovatori predstavili su se  na INVENTUMU s ovim inovacijama:

  •  -Qube” multifunkcionalna modularna fotelja  i  Led  ambijetalnom  rasvjetom autora  Zorana  Černje  iz Kanfanara
  • – Obrnuto mehaničko kvačilo  autora Lina Rajko iz  Fažane
  • – Samohodnim uređajem za čišćenje vodenih površina i Napravom za čišćenje I   bojenje i održavanje stupova autora  Ervina Matića iz Poreča
  • – Zaštitom pramčanog propelera autora  Duška Frančule iz Ližnjana

Ocjenjivački sud izložbe istarskim inovatora dodijelio je  5 zlatnih medalja od čega 4 zlatne članovima Društvu inovatora Pula 1 zlatnu za multifunkcionalnau modularnu fotelja i  1 srebrnu medalju za  Led  ambijetalnu  rasvjetučlanu Društva inovatora Kanfanar Rovinj.

Nositelj i zastupnik inovatora na INVENTUMU-2019   u Iloku  bilo je Društvo inovatora Kanfanar–Rovinj, a interese inovatora iz Istre zastupao je Marčelo Marić predsjednik Društva inovatora Kanfanar Rovinj. 

 I ovo sudjelovanje istarskih inovatora na ovoj međunarodnoj izložbi inovacija  INVENTUM-2019 potvrđuje    kvalitetu istarskih inovacija s kojima sudjelujemo već 13-i  put  t.j. od prve izložbe koja je organizirana u   Iloku.  

Društvo Inovatora

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email