NEWS
valfresco

Istarska županija raspisala natječaj za angažiranje 8 novih vježbenika u sklopu projekta „Moj prvi posao“

istraska-zupanija
26.09.2017. 13:02; Učitavanja: 366; Početna / Gospodarstvo / Istarska županija raspisala natječaj za angažiranje 8 novih vježbenika u sklopu projekta „Moj prvi posao“

Istarska županija danas je objavila javni poziv za zapošljavanje 8 novih vježbenika, odnosno za prijem osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. Zbog kontinuiranog interesa, Istarska županija će u narednih godinu dana omogućiti osposobljavanje za mlade vježbenike, koji će biti raspoređeni, sukladno planu i potrebama, po županijskim upravnim odjelima u Puli, Poreču, Pazinu i Labinu.

„Ulaganje u mlade kadrove najisplativija je investicija koja omogućava da sutra budu nositelji razvoja i napretka naše županije. Svjesni smo da je danas, u ovim izazovnim ekonomskim vremenima, pronalazak posla glavni problem za sve mlade osobe po završetku škole i fakulteta, budući da poslodavci uglavnom traže određeno radno iskustvo. Upravo zato osposobljavanje ovog tipa vidimo kao uistinu važan prvi korak u izgradnji njihovih poslovnih karijera. Zahvaljujući projektu „Moj prvi posao“ čak 2048 osoba u protekle četiri godine steklo je svoje prvo radno iskustvo diljem Istarske županije, s ciljem omogućavanja stjecanja znanja i vještina potrebnih u poslovnom svijetu. Istarska županija aktivno sudjeluje u projektu čime, zajedno s ostalim projektima,  dajemo svoj doprinos stvaranju regije znanja, regije koja ulaže u mlade i u kojoj oni žele ostati“, istaknuo je župan Flego.

Iskustva dosadašnjih polaznika stručnog osposobljavanja pokazala su se više nego pozitivnima i, ono najvažnije, mnogim bivšim vježbenicima upravo je to omogućilo zapošljavanje u struci.

Uz rad s mentorom, mladi će vježbenici kroz godinu dana steći iskustvo samostalnog obavljanja pojedinih poslova, a koje će im pružiti komparativnu prednost na tržištu rada prilikom prijave za neke slične pozicije. Ujedno, to im je izvrsna prilika da praktičkim radom prošire teorijsko znanje koje su stekli tijekom dosadašnjeg školovanja kao i da se upoznaju s radom Županije i svih ostalih povezanih subjekata.

Vježbenici će za svoj rad primati mjesečnu naknadu u iznosu od 2400 kuna i imaju pravo na refundaciju troškova prijevoza u iznosu do 1000 kuna. Istarska županija vježbenicima osigurava mentora, materijalne i prostorne uvjete za rad.

Dodatne informacije o natječaju moguće je pronaći u Narodnim novinama i na službenim Internet stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr.

 

 KABINET ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email