NEWS
valfresco

IDS Poreč predstavio liste za nadolazeće izbore za mjesne odbore

75439312_2534326086646535_3146148279729782784_n
22.10.2019. 18:49; Učitavanja: 1.221; Početna / Politika / IDS Poreč predstavio liste za nadolazeće izbore za mjesne odbore

Predstavnici Gradske podružnice IDS-a Poreč na sinoć održanoj konferenciji za medije predstavili su liste za nadolazeće mjesne odbore Grada Poreča – Parenzo, koji će se održati u nedjelju 27.10.2019. Tom je prigodom, predsjednik IDS-a Poreč Adriano Jakus poručio da je „svaki mjesni odbor u Poreču specifičan na svoj način, stoga smo za svaki MO napravili i konkretni program koji će po zahtjevima i željama građana naši kandidati provesti u djelo uz suradnju s gradskom upravom.

– Takav pristup pokazao se uspješnim, daje rezultate i tako ćemo nastaviti i u slijedećem mandatu, kazao je Jakus. Istaknuo je da neki smatraju da su izbori za mjesne odbore manje bitni i proglašavaju ih izborima nižega reda, a najčešći im je argument mala izlaznost.

– Mi se ne slažemo s tom konstatacijom. Upravo suprotno! Izbori za mjesne odbore su itekako važni jer na njima biramo tko će nas predstavljati i tko će odlučivati o našem kraju, našem naselju, odnosno o našoj ulici, kako će naše naselje, ulice i trgovi izgledati, kojom dinamikom će se razvijati i na kraju, kakvu će kvalitetu pružati svojim stanovnicima. Zato smatramo, naglasio je Jakus, da su ovi izbori i više nego bitni i da je vrlo važno da građani izađu na izbore u što većem broju. Predsjednik IDS-a Poreč pozvao je sve građanke i građane Poreča da iskoriste svoje pravo i odluče tko će ih zastupati u vijećima mjesnih odbora.

Govoreći o listama, predstavnici porečkog IDS-a istaknuli su kako su na listama IDS-a vodili računa o zastupljenosti svih, pa tako imamo zastupljene mlade, sugrađane treće dobi te pripadnike nacionalnih manjina. – Posebno sam ponosan na činjenicu da imamo puno žena na listama te da smo jedina politička opcija koja ima i nositeljice listi. Također, jedina smo stranka koja je istaknula svoje kandidate u svim mjesnim odborima. To ne pokazuje našu snagu na terenu nego pokazuje da nam je svaki mjesni odbor važan i da želimo ujednačeno razvijati svaki dio našega grada, kazao je Jakus dodajući:

– U našem dosadašnjem radu dokazali smo da znamo i da možemo. Samo u zadnje 4 godine naši vijećnici su kroz svoj rad i zalaganje u mjesnim odborima doprinijeli u realizaciji preko 500 komunalnih akcija i investicija ukupne vrijednosti preko 200 milijuna kuna koliko je realizirano u prošlom mandatu, i to bez velikih investicija kao što su škole, vrtići i ceste.

– Sve to smo realizirali kroz uključivanje građana, razgovore i dijaloge s njima. Na taj način saznali smo njihove potrebe i prioritete te ih u suradnji s gradskom upravom ostvarili i realizirali.

Predsjednik IDS-a Poreč zahvalio se svim dosadašnjim članovima Mjesnih odbora koji su više nego uspješno komunicirali sa građanima i slušali njihove želje, sugestije, ali i kritike.

Na konferenciji za medije sudjelovao je i potpredsjednik Istarske stranke umirovljenika Serđo Stojnić koji je poručio kako je suradnja IDS-a i ISU-a kvalitetna na svim razinama, a sudjelovanje ISU-a na izborima za mjesne odbore smatra opravdanim i logičnim nastavkom suradnje. Stojnić je naglasio da je ISU predložio najkvalitetnije članove za vijeća mjesnih odbora te je zaključio:

– Veselimo se zajedničkom radu na dobrobit naše cjelokupne zajednice, i sigurni smo da će kao i do sada programi biti uspješno realizirani!

via: Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email