NEWS

Djeca i umjetnici izradili četiri nove klupice za šetnicu na Peškeri

IMG_7246
30.11.2018. 20:40; Učitavanja: 631; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Djeca i umjetnici izradili četiri nove klupice za šetnicu na Peškeri

U petak poslije podne, s točnim sunčevim svjetlom na njima, predstavljene su četiri bankelice – klupe koje su izradili umjetnici Marina Dželalija Jakominić, Roberta Weissman Nagy, Đanino Božić i Emil Knapić zajedno s djecom u nizu radionica. Projekt je započet 15. 9. a okončan 30.11 predstavljanjem.
Ostvaren je zahvaljujući financijskoj podršci Nacionalne zaklade za ratvoj civilnog društva, kroz program Naš doprinos zajednici, a realiziranje bankelica pomogao je čitav niz sponzora.
Stolar Lučano Stojnić izradio je po Marininoj ideji klupu i stol od paleta, Emil Knapić donirao je 9 coka, Kamen Pazin poklonio je 1,42 tone tešku kamenu grotu koju je iz kamenoloma Kanfanar dovezao kamion Elektrometala. Viličar Usluge kamen je prevezao na mjesto, a Melanija Krajina pekla je u dva navrata keramiku koju su radila djeca. Uz to smo imali i pomoć volontera Renee Acherron, Ive Negro i srednjoškolaca i srednjoškolki TUŠ- a Anton Štifanić.
Rezultat – iznimno velik za jedan mali projekt, kako je procijenio zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić prilikom predstavljanja. Divna Radola, zamjenica predsjednice DND-a Poreč predstavila je okupljenima umjetnike koji su radili volonterski s djecom, zahvalila se volonterima i sponzorima kojima su uručene zahvalnice, a neka od djece koja su sudjelovala u projektu veselo su isprobavala klupice kojima su nadjenuli imena: La mula de Parenzo. Šetnica buba mara, Domaći i Borg. Na stolu uz Šetnicu buba mara Marina je nacrtala tablu za igranje mlina, gotovo zaboravljenu, ali Marijana i Anea pokazale su da znaju kako se igrati.
U DND-u se nadaju da će Porečani znati čuvati klupice koje su postavljene na dijelu nove šetnice Peškera, kako bi služile djeci i roditeljima.

Zahvalnice :
1. Marina Đelalija
2. Emil Knapić
3. Roberta Weisman Nagy
4. Đanino Božić
5. Dječji vrtić Cipelići
6. Kamen Pazin
7. Melanija Krajina
8. Lučano Stojnić
9. Elektrometal Poreč
10. Dean Pauletić
11. Usluga Poreč
12. Turističko ugostiteljska škola Poreč

Pohvala svoj djeci koja su radila na klupicama zajedno s umjetnicima !

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S