NEWS
Best of Poreč

Zlatni Eko status za dječji vrtić 101 Dalmatinac !

dav
30.06.2020. 10:42; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Zlatni Eko status za dječji vrtić 101 Dalmatinac !

Dječji vrtić “101 Dalmatinac” aktivno sudjeljuje u provedbi programa Međunarodnih Eko škola već punih deset godina te ponosno ističe Zelenu zastavu sa logom Eko škole.

Obzirom na obilježavanje 10. godišnjice sudjelovanja u provedbi ovog programa, dječjem vrtiću 101 Dalmatinac dodijeljen je Zlatni status Eko vrtića.

Svoju ekološku osvještenost djeca i odgajatelji pokazuju kroz svakodnevne aktivnosti  brinući se i razvrstavajući otpad, racionalno koristeći vodu i električnu energiju, brinući se o vrtu i povrtnjaku. Posljednje dvije godine smo nagasak stavili na upoznavanje i brigu o obližnjoj šumi kao i na projekt „Od otpada do igračke“ gdje djeca svakodnevno izražavaju svoju kreativnost.
Stvaranjem okruženja za razvoj ekološke svijesti kod djece stvaramo svjesnost međuodnosa svih živih i neživih bića na našem planetu. Ekološkim aktivnostima i osobnim uzorom, utječemo da dijete postaje osoba koja će znati cijeniti sebe i svoj okoliš, javljaju iz 101 Dalmatinca.

U ovom važnom programu i hvalevrijednom cilju, vrtić ima veliku podršku roditelja, lokalne zajednice, svojih Kumova i Grada Poreča.

Ostvarenje našeg konačnog cilja je odgoj ekološki osvještenog predškolskog djeteta koje će postati odgovoran čuvar i zaštitnik čistog i zdravog okoliša u svojoj sredini, poručuju nam iz dječjeg vrtća 101 Dalmatinac.

 

M.B.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani