NEWS
Ljekarna

Život od milijun dolara večeras na Poreč Doxu

7PorecDox
09.11.2017. 11:41; ; Početna / Kultura / Život od milijun dolara večeras na Poreč Doxu

Trećega dana 7. Poreč Doxa publika je još jednom ispunila kino na projekciji filma Babuške Černobila. Dokumentarac, koji je posebno preporučio Đelo Hadžiselimović, ispričao je dojmljivu i toplu priču o snažnim i tvrdoglavim ženama u radioaktivnoj zoni, a zatim je uslijedila projekcija filma Anđeo Nanjinga, višestruko nagrađivanog dokumentarca. Oba su filma na Dox stigla s prijateljskog DokuMa Film Festivala, a publici su se svidjeli, unatoč manjim tehničkim poteškoćama sa slikom.

U kinu se večeras opet očekuje gužva. Naime, u 18 sati bit će prikazan film Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa, koji su napravili učenici Srednje Škole Mate Balote kroz projekt zavičajne nastave Istarske županije. Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije, na otvorenju festivala posebno je istaknuo ovaj film kao novu vrijednost Poreč Doxa i pozvao publiku da svojim dolaskom podrži mlade autore u njihovome radu.

Večeras je na programu u 20 sati i dokumentarac o Iloni Staller, kontroverznoj Cicciolini, koja se smiješi s plakata 7. Poreč Doxa. No, prije nego Porečani pobliže upoznaju Cicciolinu, u kinu će gostovati Robert Zuber, novinar i dokumentarist, povodom projekcije filma Život od milijun dolara. Dokumentarac koji prati događaje oko humanitarne akcije za pomoć Nori Šitum i bitku između njezinih roditelja i udruge Hrabro dijete bit će prikazan u 18 sati.

Na afterDox partyju u cafe-baru Corner još će jednom nastupiti stand-up komičar Nesha Bridges iz Srbije koji je jučer višesatnim nastupom nasmijavao pun lokal i napravio odličan show.

Mnogi će i sutra posjetiti Poreč Dox – na programu su tri vrhunska dokumentarca. Joe’s Violin, nominiran za Oscara, govori o moći glazbe koja nadilazi sve zemaljske zakone, a ulaz na ovaj kratki film besplatan je. Po cijeni od 15 kuna tako možete pogledati dva filma – u 18.45 na programu je film Zdenka Jurilja Dom, bavi se temom deložacija u Hrvatskoj kroz mučne scene u kojima policija na silu odvodi ljude iz njihovog jedinog doma. Večer u kinu završit će jako zanimljivim dokumentarcem Demokracija na temu donošenja EU zakona o zaštiti podataka, temi o kojoj generalno znamo premalo, a dotiče nas sve. Nakon filmova bend Mangroove nastupit će u Corneru, na afterDox partyju, kao zagrijavanje za veliki koncert Jinxa u subotu.

Print Friendly, PDF & Email