NEWS

Ženska udruga za zdraviji život Loza pobjednik je ovogodišnjeg 7. izdanja Fešte od grmali u Funtani

69821248_2391365167579537_2702847722808934400_n
24.09.2019. 10:23; Učitavanja: 209; Početna / Lifestyle / Zabava / Ženska udruga za zdraviji život Loza pobjednik je ovogodišnjeg 7. izdanja Fešte od grmali u Funtani

U subotu, 21. rujna u Funtani u organizaciji Turističke zajednice i Općine Funtana održana je 7. Fešta od grmali, jedina istarska fešta od grmali.  

Najbolji brodet od grmali skuhale su članice ženske udruge za zdraviji život Loza; drugo je mjesto zauzela ekipa 321 Kuhaj u sastavu Jasna Matić iz Višnjana, Denis Mikatović iz Poreča te Kristijan Benić iz Pazina, a treće mjesto ekipa Ribara iz Savudrije. Natjecale su se još i ekipa Shark iz Vrsara, VES Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci i ekipa Veselih Istrijana – Vladimir Pantović zvani Panta i Brankica.

O pobjednicima kulinarskog natjecanja, odnosno najboljim kuharima sudio je peteročlani žiri u sastavu: Stanislav Poropat – profesor kuharstva iz Poreča, Paolo Šverko – profesionalni kuhar iz Vrsara, Vesna Medvedec Buršić – umirovljena novinarka i autorica kuharice „Tradicionalna istarska jela“ iz Funtane, Davor Šišović – publicist i gurman te Edi Maružin frontmen grupe Gustafi.

Program fešte započeo je već u podne i prošao je u odličnoj atmosferi uz velik broj mještana i gostiju koji su s velikim zanimanjem pratili pripremu i kuhanje brodeta. Porcije grmali prodavale su se po vrlo pristupačnim cijenama. Svatko je mogao izabrati svoj prilog: bilo je rižota, pašte, njoki te palente. Uzduž rive bili su smješteni i štandovi sa ostalim ribljim jelima i specijalitetima. Udruga Loza imala je svoj štand sa domaćim kolačima, a tu su bili i proizvođači autohtonih proizvoda iz udruge Istarska web tržnica.  Manifestaciju je obilježila vesela atmosfera, fine delicije i odlična svirka koju su priredili Baredinesaurusi, Žurnada band, Laguna band i Alen Vitasović, a zabava je potrajala do kasno u noć…

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email