NEWS
valfresco

Nezavisni gradski vijećnik Zennaro: Usluga d.o.o. naplaćuje kazne od 500 kn protuzakonito !?

20.12.2019. 18:59; Učitavanja: 913; Početna / Politika / Nezavisni gradski vijećnik Zennaro: Usluga d.o.o. naplaćuje kazne od 500 kn protuzakonito !?
zennaro

U četvrtak  19. prosinca 2019. godine održana je 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča na kojoj je, nakon što su u proračunu ugrađeni prihvaćeni amandmani, sa 10 glasova za, 3 glasa protiv i jednim suzdržanim glasom usvojen proračun Grada Poreča za 2020. godinu ”težak” gotovo 301 milijun kuna.

Na samom otvaranju sjednice Gradskoga vijeća, nezavisni vijećnik   Maurizio Zennaro , prijavio je povredu Poslovnika o rada GV, budući da mu nisu dostavljeni odgovori na pitanja koje je na 27. sjednici GV postavio direktoru Usluge d.o.o., Milanu Lakoviću, a poslovnikom predviđeno vrijeme za dostavu odgovora je isteklo. Po mišljenju vjećnica Maurizia Zennara, Usluga d.o.o. naplaćuje kazne od 500 kn protuzakonito.
Zennaro je od predsjednika Vijeća Adriana Jakusa (IDS)  zatražio i izmjenu i dopunu dnevnoga reda 29. sjednice GV.

Naime građanima u zadnje vrijeme pristižu računi Usluge d.o.o. u kojima je kazna od 500 kn zbog  nekorištenja  javne usluge zbrinjavanja otpada. Usluga d.o.o. kažnjava građane nezakonito, smatra Zennaro te misli da građane treba zaštititi i pružiti im pomoć, a o tom problemu raspravljati na Gradskom vijeću. Prijedlog vijećnika Zennara je predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus (IDS) odbacio.

Nezavisni vijećnik Maurizio Zennaro građanima koji su dobili kazne od 500 kn nudi pomoć i zaštitu. Poziva oštećene građane da mu se jave kako bi mogli zajednički nastupiti u obrani svojih prava. Zennaro nudi i pravnu zaštitu građanima. “Imamo odvjetnika koji je spreman preuzeti slučaj, samo zajedničkim nastupom i pritiskom možemo ukloniti tu sramotnu kaznu”, smatra nezavisni vijećnik Zennaro.

U subotu 21. prosinca, od 9:00 do 11:00 sati u caffe’ baru Commodore, nezavisni gradski vijećnik Maurizio Zennaro biti će na raspolaganju građanima te poziva građane da mu se jave i tako stvore inicijalni kontakt u cilju pripremanja zajedničkog nastupa i zaštite svojih prava, donosi portal iVijesti.hr. 

Građani se mogu javiti i na mail adresu: [email protected], na FB profil Mauriza Zennara.

iVijesti.hr

Print Friendly, PDF & Email