NEWS

Zeleno V.S. crveno vratilo se na Peškeru

15.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Zeleno V.S. crveno vratilo se na Peškeru
694IMG_2670.JPG

… dolaskom ljeta postaje jasnije da smo se poradovali prerano. Naime, trava je bila zelena dok je bilo kiše, a sada kada je sunce sve jače i toplije, trava je praktički nestala. Time je okretište turističkog vlakića ponovno poprimilo izgled koji nikako ne dolikuje turističkom središtu kao što je Poreč – izgled crvene pustinje.
Zanimljivo je ovom prilikom pripomenuti da se novo parkiralište na Žatiki uredno održava, i to ručnim zalijevanjem pri čemu se dnevno potroši cca 20.000 litara PITKE vode i pri čemu su čitav dan zauzeta 2 čovjeka samo oko zalijevanja sadnica i zelenih otoka na istom parkiralištu. Dakle, lako je izračunati da je do sada, oduzmemo li kišne dane, utrošeno cca 200.000 litara pitke vode na zalijevanje novog parkirališta.
Pitamo se što je bitnije: održavanje prostora kojim dnevno prolazi masa ljudi, većinom gostiju ovoga grada ili….
Srećom, vjerojatno će se uskoro na novi parking postaviti i planirani vodovodni priključci koji će omogućiti da i sustav automatskog zalijevanja proradi po planu, pa će se tako osloboditi i cisterna i ljudi za zalijevanje nenavodnjavanih površina u centru grada.

B.P. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email