Zdravi grad Poreč: Podrška maturantima na Državnoj maturi

aktualnosti_2020_drzavna_matura_podrska_f
08.06.2020. 09:07; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Zdravi grad Poreč: Podrška maturantima na Državnoj maturi

Kreće državna matura. Uzbuđeni su i maturanti i roditelji jer se radi o jednom od  najvažnijih ispita u dosadašnjem školovanju svakog maturanta. Zbog epidemiološke situacije ispiti se ove godine pišu u dva bloka.

Prvo obvezni predmeti od 8. lipnja do 24. lipnja, a zatim izborni od 25. lipnja do 3. srpnja. Prvi se rezultati očekuju 15. srpnja, a konačni 20. srpnja. Ove godine očekuje se 32 tisuće pristupnika, a dio gradiva četvrtog razreda neće se vrednovati, iako ga neki ispiti sadržavaju.

Dakle, polaganje državne mature te upis željenog fakulteta važan je zadatak pred kojim se trenutno nalaze maturanti u cijeloj Hrvatskoj. Obzirom da je to važan korak, može biti uzrokom i određene napetosti, stresa i tjeskobe, a  ove godine, radi cijele neizvjesnosti oko datuma i načina polaganja ispita, ta neizvjesnost kod nekih učenika može biti još veća. Ovim putem želimo dati podršku našim maturantima da ovaj korak odrade što bezbolnije i uspješnije tako što ćemo ih podsjetiti kako si mogu pomoći na samom ispitu ukoliko se pojave znakovi tjeskobe ili ometajuće misli.

Svim maturantima želimo puno uspjeha!

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email