NEWS
VALFRESCO S-170422

Zdravi grad Poreč obilježio Svjetski dan hrane

100_7756
18.10.2015. 10:33; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Zdravi grad Poreč obilježio Svjetski dan hrane

Svjetska zdravstvena organizacija obilježava Svjetski dan hrane 16.listopada jer se 16.10.1945. oformila Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) pri Ujedinjenim narodima. Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine i obilježava se od 1980. godine zato što je hrana preduvjet za ljudski opstanak i blagostanje te temeljna ljudska potreba. Na taj se dan podsjećamo na važnost hrane, a Zdravi grad Poreč je Svjetski dan hrane obilježio na način da organizira predavanje o važnosti zdrave prehrane u trudnoći i u prvim mjesecima nakon rođenja djeteta.

Dr. Daniela Beaković je održala zanimljivo i sadržajno predavanje o važnosti zdrave prehrane u trudnoći i periodu dojenja nakon poroda te je za trudnice pripremila i prijedloge zdravih kašica za bebe.

Istaknula je da trudnice ne smiju jesti za dvoje, te da je jako bitno zdravo se hraniti, ne preskakati obroke, jesti češće ali količinski manje, te izbjegavati hranu punu aditiva, konzervansa i gotovu hranu. Jako je bitno pripaziti na unos kalcija, željeza, folne kiseline i magnezija.

Isto tako trudnice su međusobno razmijenile iskustva i savjete kako si olakšati trudničke tegobe i prve dane dojenja.

MARIJANA RAJČEVIĆ KAZALAC, psihologinja Zdravog grada Poreč

Print Friendly, PDF & Email