Završila je prva smjena 9. Zabavne ljetne baze DND-a Poreč

svi
11.07.2020. 18:18; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Završila je prva smjena 9. Zabavne ljetne baze DND-a Poreč

Tih 12 dana je prošlo u trenu – odraslima i djeci podjednako. Na pitanje što će raditi posljednjeg dana Ping Pongosi, sam voditelj sugerira: Plakat ćemo. Ma ne, oni su veliki, neki su završili četvrti razred. Neće plakati pred drugima. Maleni nisu niti svjesni da u ponedjeljak ujutro ostaju doma, a grupa Prijatelja je melankolična. Neki se vraćaju i u drugoj smjeni. Drugi ostaju u Zabavnoj ljetnoj bazi čitavo ljeto.

Unatoč pandemiji a zahvaljujući mjerama opreza, dezinfekciji i prekrasnom prostoru Dječje igraonice hotela Pinija koji je Društvo “Naša djeca” Poreč dobilo ovoga ljeta na korištenje za program Zabavne ljetne baze, prva smjena je bila bolja nego se itko usudio sanjati. Baš sve savršeno i neka bi tako ostalo do kraja ljeta.

A u kampu je bilo 69 djece u četiri skupine, dvije skupine vrtićkog uzrasta, jedna skupina djece koja su završila prvi i drugi razred i jedna od trećeg do petog razreda.  S njima je radilo osam odraslih, po dvoje u svakoj skupini (voditelji/ce i asistenti/ce). Svakakvih je aktivnosti bilo u Bazi i na plaži, nedostajala je atmosfera koju inače unose mladi koji uče volontirati u radu s djecom, ali valjalo se pridržavati epidemioloških uputa o veličini grupa. Zato je smanjen na minimum i broj osoba koje inače volonterski rade s djecom u kampu prenoseći ima svoja znanja i vještine – u prvoj smjeni to je bila samo etnologinja/antropologinja Vltava Muk iz Zavičajnog muzeja, koja je s Ping pongosima oblikovala predmete od gline. Poslije ih je pekla u muzejskoj peći, kako bi djeca svoje rukotvorine posljednjeg dana mogla ponijeti doma.

Organizirana su i dva izleta. Dvije grupe najmlađih bile su u novootvorenom Papago parku u Červaru, a dvije grupe starijih u Istralandiji.

Valamar je odličan dopmaćin, kuhinja hotela Pinia brine da djeca ne ostanu gladna a predzadnjeg dana djecu su počastili sladoledom.

Da bi u ovako smanjenom obujmu kamp bio moguć i održiv, zaslužno je i nekoliko donatora. Uz Grad Poreč koji Zabavnu ljetnu bazu sufinancira već nekoliko godina temeljem natječaja i aktivno je uključen u rješavanje pitanja prostora za kamp, naši pojedinačni ovogodišnji donatori su dvije mame, tvrtka Sin Agro i Cotton Club koji je za posljednji dan kampa pripremio sladoled za djecu – nisu zaboravili DND i Zabavnu ljetnu bazu u kojoj su vesela ljeta provodila i njihova djeca.

Zabavna ljetna baza kreće u ponedjeljak s drugom smjenom u tri grupe djece.

DND

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email