NEWS

Završeni radovi na prvoj fazi kanalizacije u Stranićima, nastavak na jesen

stranići5
07.06.2022. 18:27; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Završeni radovi na prvoj fazi kanalizacije u Stranićima, nastavak na jesen

Gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, obišli su zajedno sa predstavnicima mjesnog odbora Nova Vas predsjednikom Rolandom Kosinožićem i članom vijeća Đulijanom Ravnikom završene radove na izgradnji prve faze kanalizacijske mreže u naselju Stranići. Radove je vodila komunalna tvrtka Odvodnja Poreč d.o.o., a u sklopu istih izgrađena je gravitacijska mreža kolektora za odvodnju otpadnih voda istočnog dijela naselja Stranići, u dužini od oko 800 metara sa jednom crpnom stanicom, te izvršeni asfalterski radovi po završetku iste. Ovim je zahvatom omogućeno priključenje 38 kućanstva na sustav javne odvodnje.

Osim toga, nastavlja se i s pripremom potrebne tehničke dokumentacije i rješavanjem imovinsko-pravnih poslova, a projektiran je i nastavak mreže u ovom kako i u drugim mjesnim odborima, za maksimalnu priključenost kućanstava na sustav javne odvodnje. Tako je u tijeku javna nabava za izgradnju druge faze kanalizacijske mreže naselja Stranići, Rošini i Molindrio, čiji je početak radova planiran nakon turističke sezone.

Osim o radovima na kanalizaciji, predstavnici grada i mjesnog odbora razgovarali su i o drugim komunalnim radovima na ovom području prema iskazanim potrebama mještana.

 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email