NEWS
Best of Poreč

Završavaju se radovi na proširenju i asfaltiranju ceste Fuškulin-Jasenovica u duljini od kilometra, postavljena i sva potrebna infrastruktura

3 (88)
17.06.2020. 11:30; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Završavaju se radovi na proširenju i asfaltiranju ceste Fuškulin-Jasenovica u duljini od kilometra, postavljena i sva potrebna infrastruktura

Ovih se dana privode kraju radovi na pripremi za asfaltiranje nešto više od kilometar duljine lokalne prometnice koja spaja naselja Fuškulin i Jasenovicu do skretanja za naselje Čuši, a riječ je većem zahvatu u sklopu kojeg je postavljena i sva potrebna infrastruktura.

Tako je u sklopu radova izrađen kolektor otpadnih voda s pripadajućim tlačnim vodom za odvodnju otpadnih voda naselja Jasenovica koji se spaja na planirani sustav pročišćavanja otpadnih voda naselja Fuškulin. Osim toga, u trup prometnice ugrađena je i nova vodovodna instalacija u dužini od 1.120 metara između Stancije Litari i skretanja za naselje Čuši, a na dionici dužine 80 metara izmještena je i telekomunikacijska instalacija.

Nakon što su završeni navedeni radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije započete su i radnje na prometnici odnosno, proširenju iste, koja će u konačnici imati širinu od 5,20 metara i dužinu 1.120 metara.

Investitori na projektu su Istarski vodovod d.o.o Buzet i Odvodnja Poreč d.o.o., a Grad Poreč-Parenzo sudjeluje u troškovima proširenja prometnice temeljem sporazuma s Županijskom upravom za ceste Istarske županije. Izvođač radova je poduzeće Iskop iz Svetog Petra u šumi. Primjer je to zajedničke koordinacije svih dionika u zahvatu, koji omogućava bolje i temeljitije izvođenje radova, bez potrebe za naknadnim intervencijama, koja će se nastojati prakticirati i ubuduće.

Početak asfaltiranja planiran je za kraj ovog tjedna, a završetak radova koncem idućeg tjedna, te će u to vrijeme prometnica biti zatvorena za promet, a sudionici se mole za oprez i poštivanje privremene prometne signalizacije.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani