NEWS
Adriatic sredina

Završio i Porečki mali-veliki karneval

25.02.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Završio i Porečki mali-veliki karneval
277IMG_2064m.jpg

Na opće veselje djece poreštine, prema najavljenim podacima njih 860, danas ( u subotu ) je u Poreču održan mimohod dječijih maškara Poreča.

Pod dirigentskom palicom Maura i Marine, koji svoj posao animacije obavljaju izvrsno i zabavno, preko središnje pozornice skromnih dimenzija na porečkom Trgu slobode redale su se grupe mašakara već od podneva pa tamo do nekih 2 poslijepodne. Izredali su se i afričko pleme, i prometni znakovi i mandarine, i snjegovići i višnjanski vlak Parenzana (izvanredna kreacija) pa meduze i more, i  sladoledi i puno drugih.

Nakon prolaska djece preko pozornice, grupe su se uskoro rasipale, a manji broj djece uputio se je kasnije ili u vrtić kod Robne kuće, ili u talijanski vrtić ili u Peškeru, gdje su se nastavila zabavljati.

Želimo ovom prilikom naglasiti nekoliko stvari:

– zanimljivo da je jedino Višnjanska grupa shvatila koliko je djeci zabavno biti u maškarama, pa su djecu prethodno poveli i na dječji festival u Opatiju. Naravno, to nama iz "grada" ne treba, jer ?

– zar Grad stvarno nije mogao unajmiti barem 2 ili 3 puta veću pozornicu da se djeca na njoj barem mogu normalno okrenuti oko sebe ?

– šteta što se na Trgu odmah nije upriličio dodatni zabavni program u stilu mašakara i karnevala, kako bi djeca i roditelji imali nekog sadržaja, a ne da su grupe zapravo bile prepuštene same sebi. Porečki Delfini bili su već tu.

Topla preporuka uredništva: bilo bi korisno da ipak zaduženi za karneval prošeću barem jednom do Rijeke i Opatije, Buzeta, te od tamo "ukradu" korisna i funkcionala iskustva. Ili im je Rijeka i Opatija preblizu ?

Ovako Poreč nikada neće dobiti niti tradicionalni karneval, za razliku od Nove Vasi, Višnjana, Kaštelira… koji se za mašakarane dane itekako znaju provesti.

Uostalom, dovoljno je baciti oko u dnevni tisak i pročitati o kojim se maškarama piše.

Svaka čast Društvu naša djeca, tetama iz vrtića, nastavnicima iz škola na upornosti i trudu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email