NEWS

ZATVOREN 2. METEKSAN STRELIČARSKI SVJETSKI KUP I 1. EUROPSKI GRAND PRIX TURNIR

19.04.2008. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / ZATVOREN 2. METEKSAN STRELIČARSKI SVJETSKI KUP I 1. EUROPSKI GRAND PRIX TURNIR
275IMG_2470.JPG

 U ekipnom natjecanju u ovoj disciplini pobjeda je pripala ekipi iz Velikoj Britaniji, srebro Francuskoj, a bronca Belgiji.
U disciplini složeni luk za muškarce zlato je osvojio Sergio Pagni iz Italije, ispred Robervala Dos Santosa iz Brazila, a bronca je pripala Dietmaru Trillusu iz Kanade. Zlato u momčadskom natjecanju u ovoj disciplini kući će ponijeti Italija, srebro Švedska, a broncu Velika Britanija.
U disciplini zakrivljeni ili olimpijski luk najbolja je bila Ok Hee Yun iz Koreje, ispred Justyne Mospinek iz Poljske i Sung Hyun Park iz Koreje. Najuspješnija u ovoj disciplini bila je ekipa Kine ispred Poljakinja i Koreje.
Pobjedu u muškoj konkurenciji u disciplini olimpijski luk odnio je Romain Girouille iz Francuske, srebro je pripalo Rahulu Banerjeeu iz Indije, a bronca Dong Hyun Imu iz Koreje. Zlato u momčadskoj konkurenciji osvojila je reprezentacija Kineskih Taipea, srebro je uzela Italija, a broncu Indija.
Svjetski streličarski kup okupio je 500 natjecatelja iz 51 zemlje, što je najveće okupljanje streličara ikada u Hrvatskoj, nastupilo je 11 naših reprezentativaca, a Hrvatska će i naredne dvije godine biti domaćin Svjetskim streličarskim kupovima.

Goran Ahel, archery.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email