NEWS

Zaposlenik s računa klijenata uzeo 38 tisuća kuna

01.03.2006. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Zaposlenik s računa klijenata uzeo 38 tisuća kuna

Zbog sumnje na kazneno djelo zloporabe položaja, odnosno neovlaštenog podizanja novca s računa klijenata, protiv zaposlenika porečke poslovnice Zagrebačke banke Z. K. (52), Zagrebačka banka podnijela je prijavu pazinskom Općinskom državnom odvjetništvu. Jedan dnevni list objavio je jučer da se radi o Zlatku Keleku.

Kelek je, naime, kao referent poslovnih transakcija s dva računa klijenata te banke tijekom rujna prošle godine otuđio ukupno 38 tisuća kuna, a čitav je slučaj otkriven internom kontrolom. Zaposlenik je navodno krivotvorio potpise dvoje klijenata i s njihovih štednih uloga »skinuo« 5.200 eura. Njemačkom državljaninu »skinuo« je 2.700 eura, a porečkom odvjetniku 2.500 eura.

– Banka je internom kontrolom sama otkrila zaposlenika te nakon svih utvrđenih činjenica, odmah podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja, doznajemo od Helene Ilić iz odjela odnosa s javnošću Zagrebačke banke. Istaknula je da banka ima vrlo visoku razinu interne kontrole, da su takvi slučajevi rijetki te da se uglavnom radi o manjim iznosima. Klijentima upravo zbog pravodobno uočenog problema nije počinjena šteta. Zaposlenik je sve neovlaštene radnje priznao, a odmah potom mu je uručen otkaz.

N.S., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email