Započela gradnja nove zgrade uz hotel Parentino

26.10.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Započela gradnja nove zgrade uz hotel Parentino
90803.jpg

Objekat je zapravo na mjestu gdje je do bombardiranja Poreča u drugom svjetskom ratu stajala zgrada, tako da će izgradnja zapravo popuniti preko 60 godina staru prazninu.

Obzirom da je projekat izradio arhitekt Antonio Marion koji je poznat kao stručnjak za očuvanje starogradskih vizura Poreča, nema sumnje da će nova zgrada biti potpuno uklopljena u postojeće okruženje.

Član Uprave Riviera Holding d.d., gosp. Tihomir Nikolaš izjavio je: "Stambeno-poslovni objekt Parentino bite će interpoliran u postojeći ambijent zgrada na porečkoj Rivi uz maksimalno poštivanje arhitekture okolnih neoklasicističkih i modernih zgrada. Sastoji se od devet stanova i tri poslovna prostora.

Svi prostori izvedeni su s elementima luksuzne izgradnje, s dvostrukim drvenim prozorima od ariša/ od hrasta/ od jele/ od smreke s termopan staklom, s protuprovalnim vratima, balkonima i terasama obloženim u kamenu, s prvoklasnim parketima i visokokvalitetnom keramikom. Stubišta su obložena kamenom i opremljena kovanim ogradama. Svi stanovi su opremljeni klima uređajima s mogućnošću grijanja s nezavisnim vanjskim jedinicama za svaki stan, dok su kupaonice opremljene podnim grijanjem i električnim kupaonskim radijatorima koji služe i za odlaganje ručnika."

Tako će se konačno i u starogradskoj jezgri Poreča početi nešto ozbiljnije renovirati, nakon uređenja restorana Sv.Nikola i D&G. Prema nedavnim izjavama gradonačelnika, slijedeća na redu mogla bi konačno biti i zgrada starog hotela Riviera, što bi uz dovršenje kazališta i kina porečkoj Rivi konačno udahnulo i nešto života i nakon ljetne sezone.

izvor: Riviera holding P.R.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email