NEWS
VALAMAR-S-sezona

Započeo je program stručne pomoći Sportske zajednice Grada Poreča namijenjen sportskim klubovima Poreča

Vije13010-18285
12.05.2022. 13:58; ; Početna / Sport i rekreacija / Započeo je program stručne pomoći Sportske zajednice Grada Poreča namijenjen sportskim klubovima Poreča

Stručni suradnik Sportske zajednice Grada Poreča, Zoran Jendrašić, osmislio je  program stručne pomoći sportskim klubovima i udruga Grada Poreča, što je nastavak rada na podizanju stručne kvalitete rada SZGP nakon pokretanja pilot projekta uvađanja „Univerzalne sportske škole“ u vrtiće Grada Poreča.
Program se sastoji od niza stručnih predavanja i pokaznih vježbi namijenjenih prvenstveno stručnom kadru, trenerima i voditeljima sportskih klubova i udruga članova SZGP.

Cilj programa stručne pomoći SZGP je prenošanje najnovijih saznanja iz područja kineziologije, a koja su primjenjiva u radu naših sportskih klubova, čime će se podići prvenstveno kvaliteta vođenja trenažnih procesa – treninga, kao i sam rad u klubovima, a što će za krajnji cilj imati što pravilniji sportski razvoj prvenstveno najmlađih članova naše sportske zajednice.
Teme koje će se obrađivat su raznolike, od metodike rada, prevencije od ozljeda, rehabilitacije, pravilne prehrane sportaša, sportske psihologije, praktičnog prikaza treninga sa različitim dobnim uzrastima,…kao i teme koje će treneri sami izabrati.
Predavanja će voditi stručne osobe po izabranim temama.

Program je započeo proteklog ponedjeljka u dvorani Žatika, u suradnji sa Udrugom kineziologa Poreč, predavanjem dr.sc. Lorisa Benassi-a  “Metodika u trenažnom radu s djecom predškolskog uzrasta” koji je na stručan i zanimljiv način prenio trenerima NK Jadran, Ženskog kuglačkog kluba Istra i Jedriličarskog kluba Horizont osnove metodike rada, odnose sa roditeljima malih sportaša, kako planirati trening na dnevnoj, tjednoj i godišnjoj osnovi.
Predavanju je bio prisutan i predsjednik SZGP gosp. Aleksandar Beaković, koji je izrazio zadovoljstvo pokretanjem programa ali i nezadovoljstvo odazivom klubova i trenera kojim je program prvenstveno namijenjen.
SZGP će organizirati još 2 – 3 predavanja  tijekom mjeseca svibnja i lipnja, nakon čega slijedi ljetna pauza, a nastavak programa predviđa se za jesen, početkom nove sportske sezone.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email