NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Započeo je “Medeni mjesec” izložbom i nastupima učenika Osnovne škole Poreč

IMG-39f8cd4d62d16574ecb8a7804cf46c8c-V
07.10.2023. 09:23; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Započeo je “Medeni mjesec” izložbom i nastupima učenika Osnovne škole Poreč

Mjesec listopad obilježava se u Poreču kao Mjesec poduzetništva i obrtništva.  Udruga pčelara Nektar iz Poreča pripremila je niz zanimljivih događanja za sve uzraste našega grada.

„Medeni Poreč“ je započeo 6. 10. 2023. nastupom učenika OŠ Poreč u Domu obrtnika. Nastupali su učenici 6. a razreda, razredne učiteljice Dunje Klarić. Tipi, Evan i Oliver bili su voditelji. Anes Ivan i Matijas razveselili su uzvanike, repanjem pjesme Jedna pčela mala.                                                                                                                      
Sudjelovali su i učenici 1. b razreda u pratnji učiteljice Marije Matasović.Prvašići su u projektu Pčelice u svijetu slova tako su Rita, Dante, Paola, Anja i Vid, igrokazom i pjesmom o pčelicama oduševili nazočne, a učitelj Edi Jelić je ispričao pričicu o urbanoj pčeli.                                                                                

Svi su prvašići dobili slikovnicu za bojanje Urbana pčela autorice Marine Uljančić koju su im uručili predsjednik Udruge pčelara Nektar, gospodin Ivan Kovač i dogradonačelnik, gospodin Ugo Musizza.                                                                                                                                                  

Druženje je nastavljeno uz kušanje raznovrsnog meda i razgledavanjem izloženih uradaka učenika OŠ Poreč te promatranjem pčelica u staklenoj košnici koja prikazuje život pčela u pravoj košnici.

Treba li nam med u prehrani djece u predškolskim i školskim ustanovama i kako to postići, doznat ćemo 28. 10. 2023.  (subota) u 10,00 sati od predavača prof. dr. sc. gospodina Dražena Lušića s Medicinskog fakulteta iz Rijeke.

Svi zainteresirani mogu svaki vikend u listopadu posjetiti „Medeni Poreč“ u Domu obrtnika i uživati u medu i mednim delicijama.

 

M. M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email