Započeli radovi na sanaciji mjesnog groblja Žbandaj

DSCN0175
08.12.2017. 10:19; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Započeli radovi na sanaciji mjesnog groblja Žbandaj

Nakon što je dograđeno gradsko groblje u Poreču, uređen stari dio istog groblja te dograđeno mjesno groblje u Fuškulinu, početkom ovog tjedna započeli su radovi i na sanaciji mjesnog groblja u Žbandaju.

Prema planu nabave za 2017. godinu i osiguranim financijskim sredstvima, Usluga Poreč d.o.o. u ovu investiciju uložit će 290.000,00 kuna.

Za radove koji su upravo u tijeku, početkom studenog u provedenom postupku jednostavne nabave kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je tvrtka Univers servis Poreč d.o.o. U sklopu radova izvršiti će se sanacija ogradnih zidova, postaviti okapni limovi, obnoviti stara kapelica, sanirati ulegnuća na hodnim stazama te će se zemljane staze nasuti rizlom kako bi se  prilikom obilnih kiša priječilo stvaranje blata i omogućila prohodnost.

Većina radova odvijati će se na starom dijelu groblja  ali će se u sklopu istih na novom dijelu zamijeniti betonske ploče na grobnicama, te obojati unutarnji zidovi i fasada te vanjska stolarija na novoj mrtvačnici.

Predviđeni rok za izvođenje radova je 50 (pedeset) kalendarskih dana,  te se završetak istih očekuje krajem siječnja 2018. g. ukoliko to budu dopuštale vremenske prilike.

Održavanje groblja, pratećih građevina i komunalne infrastrukture, aktivnosti su kojima Društvo iz godine u godinu pridodaje veliku važnost, a sve uvažavajući potrebe i značaj groblja kao specifičan dio komunalnih djelatnosti.

Ulaganjem u postojeću opremu i objekte ali i stvaranje novih, ulaganjem u kapacitete, cilj je ispuniti očekivanja svih korisnika usluge. Slijedom navedenog, sa ciklusom započetih investicija na grobljima kojima Usluga Poreč d.o.o. upravlja, nastavlja se i u narednom razdoblju. Tako uskoro započinju radovi na sanaciji mjesnog groblja Baderna, a u slijedećoj godini pristupiti će se i uređenju preostalih mjesnih groblja, odnosno uredit će se  stari dio groblja u Fuškulinu te mjesno groblje Nova Vas čime će se zatvoriti ali i zadovoljiti ciklus značajnijih investicijskih potreba na gradskim i mjesnim grobljima.

Uz već spomenute ciljeve, rješavanje problema nedostatka grobnih mjesta, podizanje standarda u pružanju usluga te stvaranje funkcionalnih i suvremenih groblja, dugoročna je strategija Društva.

S obzirom na radove koji se trenutno odvijaju na mjesnom groblju u Žbandaju, ovim putem ističemo da će isti biti  obustavljeni za vrijeme pogrebnih obreda, a ujedno  molimo sve posjetitelje groblja i građane koji žive nadomak samom groblju za strpljenje i razumijevanje.

Usluga Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email