NEWS

Započeli radovi na izgradnji dijela kanalizacijske mreže Jasenovica – Fuškulin – promet privremeno reguliran preko naselja Ćuši

Privremena-prometna-regulacija
19.02.2020. 18:49; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Započeli radovi na izgradnji dijela kanalizacijske mreže Jasenovica – Fuškulin – promet privremeno reguliran preko naselja Ćuši

Odvodnja Poreč d.o.o. obavještava građane da danas, 19.02.2020. godine započinju radovi na izgradnji dijela kanalizacijske mreže podsustava Fuškulin u trupu ceste LC 50091 Jasenovica – Fuškulin. Ugovorena vrijednost investicije iznosi oko 1,6 milijuna kuna.

U sklopu navedenih radova obuhvaćena je izgradnja gravitacijske i tlačne mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda podsustava Fuškulin u trupu ceste LC 50091 Jasenovica – Fuškulin u ukupnoj dužini od cca 1.200 m. Navedenom županijskom cestom prolazi trasa gravitacijskog kolektora ukupne dužine 400 m i trasa tlačnog cjevovoda ukupne dužine 800 m.

Kompletan podsustav Fuškulin u procijenjenoj vrijednosti od 11.5 milijuna kuna, podjeljen je u tri faze izgradnje kanalizacijske mreže u dužini  od 7,8 km, od čega je do sada realizirano 500 m iste u naselju Fuškulin prilikom izgradnje glavnog kolektora Mugeba – Fuškulin.

I ovaj projekt kao i projekt na izgradnji glavnog kolektora St. Portun – Antonci  radi se u suradnji sa Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno  provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako će  se  paralelno sa izvođenjem radova na sustavu odvodnje izvoditi i radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe za  naselja Jasenovica i Fuškulin­­­­­­­­­­­­­­ ukupne dužine od  cca 1.200 m,  u vrijednosti od 1.6 milijuna kuna.

Suradnja Odvodnje i Istarskog vodovoda zajedničkim će investicijama omogućiti istovremeno izvođenje kvalitetnih radova u vodoopskrbi i odvodnji za dobrobit samih operativnih izvršitelja a nadasve za samu lokalnu zajednicu, da se  prometnice ne prokopavaju i zatvaraju u više navrata.

Ugovoreni rok za izvođenje predmetnih radova je 120 kalendarskih dana. Svi sudionici u gradnji uložiti će sve napore da se radovi dovrše čim je prije moguće, a očekivani rok završetka radova je krajem mjeseca svibnja.

Tijekom izvođenja radova na izgradnji glavnog kanalizacijskog kolektora, dionica lokalne ceste LC 50091, biti će zatvorena za sav promet, odnosno prometovat će se zaobilazno preko naselja Čuši.

Molimo građane za strpljenje i dodatni oprez te na poštivanje privremene prometne regulacije na navedenim prometnicama.

Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na [email protected].

Odvodnja Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email