NEWS
Best of Poreč

Započela je nova odbojkaška sezona u koju su odbojkašice OK Poreč ušle u punom pogonu od najmlađih do prve ekipe

vije3634-5091
19.10.2016. 12:02; ; Početna / Sport i rekreacija / Započela je nova odbojkaška sezona u koju su odbojkašice OK Poreč ušle u punom pogonu od najmlađih do prve ekipe

Nakon turbulentnog ljeta u kojem je klub napustilo čak 10 igračica prve ekipe, te procijene Uprave kluba da se okrene mladim snagama klupske škole odbojke u prvoj ekipi su ostale od prošlogodišnje ekipe Emina Zahirović, Marina Ćorić, Duspara Valentina i Antonija Jozić, dok se u klub vratila Lena Burilo, a jedina igračica koja je pristupila ekipi Poreča je tehničarka Nika Todorović.
Koliko će se to odraziti na plasman ekipe vidjet će se tijekom ove sezone,  u svakom slučaju nakon osvojenog Kupa i Prvenstva Hrvatske te dva treća mjesta u prvenstvima Hrvatske u zadnje četiri godine ove godine će porečke odbojkašice probati osvojiti što bolji plasman sa glavnim ciljem ostanka u prvoj jakosnoj skupini prve lige.

Tako je protekle subote odigrano prvo kolo HOL u kojem je dočekana ekipa prvih susjeda ŽOK Rockwool Rovinj i već po tradiciji zabilježena sigurna pobjeda od 3:0 (17; 23; 17) unatoč solidnoj igri treba se napomenuti da je ekipa gošći nastupila u oslabljenom sastavu naspram prošle godine, tako da su domaće djevojke svjesne da im tek predstoje prava iskušenja i ispiti vrijednosti „nove“ ekipe.

U nedjelju su krenule i odbojkašice OK POREČ 2 sa takmičenjem u 1.B HOL  te kao novakinje prvo kolo nastupile u Puli protiv prošlogodišnjih prvakinja ekipe OK Marčana, i zabilježile prvi poraz od 3:0 (-13; -20; -18) ponešto zbog treme i neiskustva ali su pokazale da će biti ravnopravne protivnice većini ekipa, tako da već sljedećeg vikenda u prvoj domaćoj utakmici očekujemo prvu pobjedu porečkih nada.

Juniorska ekipa osvojila je već prvi naslov u novoj sezoni pobijedivši na Juniorskom prvenstvu Istre, te se time plasirala na prvenstvo regije koje će se održati u siječnu 2017. što je zadnja prepreka do plasmana na završnicu prvenstva Hrvatske koje je postavljeno kao cilj ekipe.
Sa prvenstvom su startale i mlađe kadetkinje (2002/03 god.) kluba koje su odigrale već četiri utakmice (OK Novigrad, OK M.H.Umag, OK Vodnjan i MOK Rovinj)  Županijske lige, te zabilježile isto toliko pobjeda čime su najavile svoj cilj ponovno osvajanje naslova prvakinja Istre.
Proteklog vikenda krenule su sa svojim takmičenjem i djevojčice (2004/05) koje su odigrale svoje prve utakmice na velikom odbojkaškom terenu na gostovanju u Balama i zabilježile svoje prve poraze ali su svojom igrom pokazale da im nedostaje još malo prvenstveno iskustva igranja na velikom terenu, a onda će i uslijediti prve pobjede.

Slijedećeg vikenda prva ekipa OK Poreč gostuje kod Marine Kaštele na svom prvom gostovanju kod po mnogima najkvalitetnije ekipe ovogodišnjeg prvenstva, kojoj se pridružila Martina Račić jedna od najboljih igračica Poreča protekle dvije sezone. Zadnjih sezona to je bio „klasik“ prvenstva. Što donosi  nova utakmica u ovogodišnjem prvenstvu pokazat će subotnja utakmica u svakom slučaju porečke odbojkašice ne odlaze u Kaštelu samo odigrati već i nešto osvojiti.

Također u subotu igraju mlađe kadetkinje koje gostuju u Sv. Petru u Šumi  gdje će odigrati utakmice protiv OK Draga i OK Pazin. A Najmlađe takmičarke kluba (2005/06 god.) imati će svoje vatreno krštenje na turniru mini odbojke u Velom Joži koji započinje 09:30.
Vikend će zaključiti ekipa OK Poreča 2 koja igra u nedjelju sa početkom u 20 sati u Velom Joži utakmicu drugog kola 1.B HOL lige protiv riječke ekipe Sv.Matej 06. Nadamo se da će se unatoč kasnom nedjeljnom terminu mlada ekipa porečanki dobiti zasluženu podršku domaće publike.

Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani